Relatările de lângă Bahmut arată o Armată rusă cu moralul la pământ. Soldații ruși au refuzat să lupte după ce comandanții „fugeau ca șobolanii”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ruși în timpul unor exerciții, Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Militari ruși în timpul unor exerciții, Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Bloggerii militari ruși au criticat modul în care se desfășoară contraatacuri la sud de Bahmut pentru a recupera localitatea Andriivka.

Militarii rusi se pot considera norocoși că au scăpat fără sa fie executați de superiori, după ce au refuzat sa lupte.

Una dintre unitățile mobilizate rusești a recunoscut că nu a lansat un contraatac pentru că nu dispunea de echipament suficient pentru asta.

„Au spus că trebuie să se constituie un detașament pentru un fel de atac”, a spus unul dintre militarii batalionului 1 al regimentului 1442 din Altai, într-un videoclip postat pe contul rețelei X (Twitter), al lui Igor Girkin.

Situația era atât de disperată, încât unul dintre comandanții inferiori nu a suportat-o și s-a sinucis. „S-a spânzurat”, a adăugat cel de-al doilea soldat, iar primul a continuat spunând: „Ei bine, am scăpat.”

Zvonurile conform cărora una dintre unitățile în retragere ale Armatei ruse a fost ținta focului militarilor ruși, i-au făcut să-și piardă hotărârea de a lupta. 

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, soldații au mai raportat că nu aveau poziții de apărare pregătite și că aveau la dispoziție doar arme de calibru mic și mitraliere, iar sprijinul de artilerie lipsea.

Un blogger rus de la canalul Filolog Telegram din zona gri a descris situația: „Suportul de informații și planificarea contraatacului sunt slabe, detașamentele forțelor și activelor dedicate nu corespund sarcinilor atribuite, unitățile de rezervă avansate nu sunt familiarizate cu situația, ei primesc informații contradictorii. Există o lipsă de sprijin adecvat de artilerie pentru acțiunile grupurilor de atac”.

El a acuzat comandamentul rus că a ordonat recucerirea Andriivka fără a asigura condiții adecvate. Potrivit acestuia, atunci când ucrainenii au anunțat capturarea Andriivka, aceasta a dus la o reacție isterică a comandamentului rus: „Din acest motiv, avem încercări isterice de a captura ruinele Andriivka. În jurul ei au loc încercări la fel de isterice de contraatac.”

Situația pare una generalizată. Newsweek publică relatările rudelor militarilor dislocați în zona frontului din Ucraina. Militarii au fost „duși în direcția Sviatove” în estul Ucrainei și „abandonați în pădure fără mijloace de subzistență”.

Când unitatea a fost sub foc, „comandanții, ofițerii superiori ai companiei și toți cei care erau la conducere acolo pur și simplu au fugit ca șobolanii, lăsându-i pe băieți singuri să moară sub bombardamente”.

După ce au refuzat să lupte,miltarii au fost arestați de comandanții lor și reținuți într-un subsol din satul Zaitsevo din regiunea Donbas din Ucraina, susține soția unuia dintre soldații ruși.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel