Regimul separatist de la Tiraspol a ocupat trei sate aflate sub jurisdicția Chișinăului

Deputata Platformei DA din Republica Moldova, Stela Macari, a anunțat că va depune un denunț la Procuratură Generală prin care reclamă mai multe ilegalități care ar fi comise de președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov. 

Potrivit acesteia, președintele raionului Dubăsari, contrar atribuțiilor sale, ar fi permis autorităților nerecunoscute ale Transnistriei să ocupe teritoriile satelor Roghi, Vasilievca și Corjova, potrivit RFE/RL Moldova și Epoch Times.

Parlamentara a anunţat că a depus un denunţ la Procuratură Generală în privinţa lui Filipov întrucât acesta nu ar fi întreprins nicio măsură menită să menţină integritatea teritorială a R. Moldova, în special a localităţilor din raionul în care este preşedinte.

Astfel, până în prezent, dubăsărenii trec printr-o perioadă foarte tensionată, provocată intenţionat de către forţele separatiste de la Tiraspol, care „se simt la ei acasă” în contextul instalării celor 37 de posturi militare nelegitime în Zona de Securitate sub pretextul pandemiei.

Politiciana a subliniat că preşedintele raionului Dubăsari nu a sesizat şeful statului, inspectoratul de poliţie sau alte autorităţi competente privind asigurarea ordinii publice, înlăturarea obstacolelor create artificial pentru a îngrădi libera circulaţie şi alte drepturi constituţionale ale cetăţenilor din localităţile menţionate.

„Despre Igor Dodon şi docilitatea sa faţă de Putin cunoaştem demult, dar acum vedem cu câtă uşurinţă se transformă în sluga servilă a lui Krasnoselski! Şi nu de unul singur, ci „la pachet” cu Grigore Filipov, demnitarul care deţine şi aşa-zisa cetăţenie transnistreană şi care a jurat pe aşa-zisa ”constituţie” a Tiraspolului că va servi statul fantomă.

Este mai mult decât clar pentru toţi că Igor Dodon şi-a promovat în funcţii înalte doar persoane loiale regimului de la Kremlin (exemplul lui Filipov), inclusiv cu preţul ameninţării securităţii statului şi integrităţii teritoriale”, a conchis Stela Macari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel