Regimul de la Damasc condamnă sancţiunile americane pe care le consideră o ''formă de terorism''

Eduard Pascu |
Data publicării:

Regimul sirian de la Damasc al preşedintelui Bashar al-Assad a denunţat miercuri drept "o nouă formă de terorism" noile sancţiuni impuse la adresa sa de către Statele Unite, informează AFP.

Aceste sancţiuni, care au intrat în vigoare în aceeaşi zi în cadrul "Legii Caesar", vizează regimul de la Damasc şi pe susţinătorii acestuia, inclusiv entităţi străine, în speranţa de a priva autorităţile siriene de resurse. Totodată, ele penalizează companiile americane care colaborează cu regimul sirian şi prevede îngheţarea asistenţei pentru reconstrucţie.

Sancţiunile îi vizează, printre altele, pe preşedintele Bashar al-Assad, aflat deja pe lista neagră a SUA de la începutul războiului din Siria în 2011 şi, pentru prima dată, pe soţia acestuia, Asma. "Această primă serie de sancţiuni americane împotriva Siriei în cadrul aşa-numitei "Legi Caesar" vorbeşte despre încălcarea dreptului internaţional de către SUA", a afirmat ministerul sirian de externe într-o declaraţie difuzată de agenţia oficială Sana.

Ministerul a acuzat administraţia americană că se comportă ca o "bandă de hoţi". El a acuzat, de asemenea, SUA de ipocrizie atunci când justifică aceste sancţiuni în numele drepturilor omului. Astfel, consideră autorităţile siriene, Washingtonul, prin sprijinirea adversarilor regimului de la Damasc, susţine "terorismul", termen folosit de regim pentru a-i descrie pe rebeli şi opoziţia. "Înăsprirea sancţiunilor împotriva poporului sirian este o nouă formă a acestui terorism", potrivit ministerului.

La începutul lunii iunie, regimul sirian a condamnat aceste sancţiuni înainte de intrarea lor în vigoare, spunând că ele vor agrava greutăţile economice cu care se confruntă populaţia. "(...) Nu ne vom opri până când Assad şi regimul său nu vor încheia războiul lor inutil şi brutal împotriva poporului sirian, iar guvernul nu va accepta o soluţie politică" sub egida ONU, a avertizat secretarul de stat american Mike Pompeo.

Conflictul din Siria a ucis peste 380.000 de oameni şi a determinat milioane de sirieni să îşi părăsească locuinţele.

Citește și: Mike Pompeo: SUA lansează o campanie de presiune împotriva regimului Assad

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel