Regatul Unit și Norvegia au convenit să transfere către Ucraina mai multe sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) M270

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ucraina va primi mai multe sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) M270, a precizat ieri guvernul norvegian. Potrivit mass-mediei ucrainene, Norvegia și Regatul Unit au convenit să coopereze pentru a furniza Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS).

„Trebuie să sprijinim în continuare Ucraina, astfel încât să își poată continua lupta pentru libertate și independență”, a declarat ministrul norvegian al Apărării, Bjorn Arild Gram.

În Norvegia, există mai multe lansatoare de rachete care pot fi transferate. Guvernele celor două ţări au convenit că Regatul Unit va primi sisteme de arme norvegiene pentru a compensa numărul de MLRS-uri care vor fi trimise de britanici în Ucraina.

Sistemele M270 are nevoie de upgrade. Prin urmare, Norvegia a convenit cu Regatul Unit să le actualizeze acolo pentru a fi livrate ulterior în Ucraina.

„Aceasta este o armă care are rază de acțiune și precizie și, prin urmare, reprezintă o contribuție semnificativă. Armele noastre [n.r  Norvegia] au nevoie de o modernizare semnificativă, așa că am convenit cu britanicii că vor primi arme norvegiene, astfel încât să poată trimite o parte din MLRS-ul lor în Ucraina", a explicat ministrul norvegian al Apărării.

În comunicat de presă publicat de guvernul norvegian se precizează că este vorba de transferul a trei unități ale MLRS M270. Potrivit șefului Ministerului Norvegian al Apărării, acesta este un exemplu de bună cooperare între aliați. 

Lansatorul de rachete M270 MLRS este o instalație de artilerie de 227 mm testată în luptă, fabricată de Lockheed Martin Missiles and Fire Control (MFC).

Reamintim că Regatul Unit va oferi Ucrainei trei sisteme de rachete M270 capabile să tragă la o distanță de până la 80 km. Germania va oferi, de asemenea, versiunea sa de M270 . În total, germanii vor oferii 4 instalații de lansare.

MARS II sau MLRS-E este un sistem de rachete cu lansare multiplă dezvoltat în Germania. Este o modernizare a sistemului american M270 . 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel