Regatul Unit a furnizat Ucrainei aproximativ 1000 de rachete sol-aer

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Regatul Unit a furnizat Ucrainei aproximativ 1000 de rachete sol-aer. Ministerul britanic al Apărării a declarat că rachetele ar trebui să ajute la contracararea atacurilor ruseşti cu rachete la adresa infrastructurii critice ucrainene.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a anunțat că țara sa va finaliza în curând livrarea a aproximativ 1000 de rachete antiaeriene către forțele armate ucrainene.

Acest ajutor militar suplimentar vine ca răspuns la solicitările Ucrainei de a dispune de capacități suplimentare de apărare aeriană pentru a proteja infrastructura critică.

Rachetele pe care Marea Britanie le oferă Ucrainei vor putea fi folosite si pentru interceptarea rachetelor de croazieră.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, a declarat că livrarea armelor va fi finalizată în scurt timp. Echipamentul suplimentar vine ca răspuns la solicitările ucrainenilor de a dispune de mai multe capacități de apărare aeriană, în contextul în care Rusia continuă să vizeze infrastructura civilă.

Ministerul britanic al Apărării (MOD) nu a precizat ce tip de rachete sol-aer vor fi trimise forţelor armate ucrainene, dar a declarat că rachetele sunt interoperabile cu capacitățile militare existente ale Ucrainei.

Echipamentul constă în lansatoare și rachete capabile să doboare ținte aeriene, inclusiv drone și rachete de croazieră rusești, a adăugat ministerul britanic al Apărării. 

Ben Wallace a adăugat că Marea Britanie a instruit deja peste 7400 de recruți și peste 60 de comandanți juniori ai Forțelor Armate ale Ucrainei.

Wallace a anunțat, de asemenea, că Marea Britanie își va spori sprijinul acordat trupelor ucrainene în timpul iernii, pe măsură ce se apropie bătălia pentru Herson.

În octombrie, Regatul Unit a anunțat transferul de rachete AMRAAM pentru sistemele de apărare aeriană NASAMS ale Ucrainei.

De asemenea, forțele armate ale Ucrainei dispun acum de sisteme britanice de rachete antiaeriene portabile Martlet.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel