Refuzat de Rusia, Belarus a găsit ajutor în China

Eduard Pascu / 17 dec 2019 / 10:11

China va acorda Belarusului un împrumut urgent în valoare de peste 500 de milioane de dolari, transmite paginaderusia

Un acord în acest sens a fost semnat luni la Shanghai, a informat Ministerul Finanțelor din Belarus. Fondurile vor fi alocate de sucursala din Shanghai a Băncii de Dezvoltare a Chinei.

După cum se menționează în anunț, împrumutul nu are legătură cu implementarea vreunui proiect și poate fi utilizat în scopuri generale, inclusiv pentru rambursarea și deservirea datoriei publice. Acordul a fost numit „fără precedent” de Ministerul Finanțelor din Belarus și este mărturia unui „nou nivel de relații” între Belarus și China. Împrumutul a fost acordat timp pe cinci ani, se arată în decretul președintelui Belarus, Alexander Lukashenko.

În vară s-a relatat că Minskul a început negocierile cu China după ce au apărut dificultăți în negocierile cu Rusia cu privire la un nou împrumut de 600 de milioane de dolari. Ministerul Finanțelor din Belarus a declarat atunci că Minskul nu are nevoie de „împrumuturi politice” din partea Rusiei.

Rusia rămâne însă cel mai mare creditor al Belarus. În acest context, președintele belarus, Alexander Lukashenko, a declarat în repetate rânduri că nu este pregătit să sacrifice suveranitatea țării pentru beneficii economice.

Vezi și: Aleksandr Lukaşenko: Belarusul nu intenţionează să intre în componenţa Rusiei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy