Refuzat de Rusia, Belarus a găsit ajutor în China

Eduard Pascu |
Data publicării:

China va acorda Belarusului un împrumut urgent în valoare de peste 500 de milioane de dolari, transmite paginaderusia

Un acord în acest sens a fost semnat luni la Shanghai, a informat Ministerul Finanțelor din Belarus. Fondurile vor fi alocate de sucursala din Shanghai a Băncii de Dezvoltare a Chinei.

După cum se menționează în anunț, împrumutul nu are legătură cu implementarea vreunui proiect și poate fi utilizat în scopuri generale, inclusiv pentru rambursarea și deservirea datoriei publice. Acordul a fost numit „fără precedent” de Ministerul Finanțelor din Belarus și este mărturia unui „nou nivel de relații” între Belarus și China. Împrumutul a fost acordat timp pe cinci ani, se arată în decretul președintelui Belarus, Alexander Lukashenko.

În vară s-a relatat că Minskul a început negocierile cu China după ce au apărut dificultăți în negocierile cu Rusia cu privire la un nou împrumut de 600 de milioane de dolari. Ministerul Finanțelor din Belarus a declarat atunci că Minskul nu are nevoie de „împrumuturi politice” din partea Rusiei.

Rusia rămâne însă cel mai mare creditor al Belarus. În acest context, președintele belarus, Alexander Lukashenko, a declarat în repetate rânduri că nu este pregătit să sacrifice suveranitatea țării pentru beneficii economice.

Vezi și: Aleksandr Lukaşenko: Belarusul nu intenţionează să intre în componenţa Rusiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel