Reformarea complexului industrial-militar, o prioritate pentru Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Consiliului de Securitate Națională și Apărare a Ucrainei (CSNA) s-a întrunit într-o şedinţă, pe 6 martie, sub conducerea președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, pe timpul cărei a fost analizată problema reformei Complexului Militar Industrial al Ucrainei și transparența activității acestuia, potrivit Ukrinform.net.

,,La 6 martie 2019, Consiliului de Securitate Națională și Apărare a Ucrainei (CSNA) a examinat, la reuniunea sa, problema reformării complexului militar-industrial și sporirea transparenței implementării ordinului de apărare a statului", se arată în raportul Serviciului de presă al Consiliului.

Potrivit secretarului CSNA Oleksandr Turchynov ,,în condițiile agresiunii armate ruse, Complexul Militar Industrial al Ucrainei trebuie să asigure toate nevoile Forțelor Armate ucrainene și ale altor structuri de forțe. Complexul Militar Industrial realizează un program de producție a unui spectru larg de armament și tehnică militară, inclusiv sisteme de rachete puternice.''

,,Programul de producție a rachetelor este prioritar în condițiile în care Rusia a părăsit Tratatul INF, acțiunea rusă creând o amenințară suplimentară la adresa Ucrainei'', a spus Oleksandr Turchynov.

El a adăugat că ,,reforma sectorului de apărare și securitate, în cadrul căruia Complexul Militar Industrial reprezintă componenta principală, este prioritară''.

Potrivit acestuia, direcțiile de reformare a complexului militar-industrial au fost elaborate și presupune implicarea unor experți de top din țările care sunt parteneri strategici ai Ucrainei - membri ai Alianței Nord-Atlantice, precum și experți militari independenți din Ucraina, potrivit UNIAN.

,,Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, pentru a spori transparența și a consolida controlul de stat asupra Concernului de Stat "Ukroboronprom", va coopta experți NATO în activitatea Consiliului de Administrație al "Ukroboronprom". De asemenea, guvernul a primit misiunea de a analiza problema înființării unui organ central al puterii executive pentru asigurarea politicii de stat în cadrul Complexului Militar Industrial și conducerea subiecților militari industriali în acest domeniu'', a mai spus Oleksandr Turchynov.

Industria militară ucraineană este gata pentru producţia în serie a cele mai noi modele de armament și tehnologie militară, inclusiv cele mai moderne rachete.

Președintele ucrainean, Petro Poroshenko, a anunțat că ,,pe parcursul a cinci ani, Ucraina a realizat un proges real în producția de rachete, prin sistemul de rachete dirijate ”Vilha”, fiind planificat ca în 2019 să fie finalizată și dezvoltarea producției de rachete de croazieră ”Neptun”.’’

,,Au fost achiziționate și au intrat deja în înzestrare avioane fără pilot de construcție ucraineană de tipul "Spektator", "Furia", "Leleka", "FlyEye", etc., fiind planificată introducerea în serviciul de luptă a avioanelor fără pilot de cercetare și atac "Sokil '', a declarat Petro Poroșenko în cadrul întâlniri Consiliului de Securitate Națională și Apărare a Ucrainei (CSNA).

,,Forțele Armate ucrainene se află în top 10 al celor mai puternice armate din Europa, iar în câțiva ani va atinge cerințele necesare aderării la NATO'', a spus Poroșenko, adăugând că ,,fiind pregătite mai bine ca niciodată în istoria ucraineană".

 



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel