Reformă militară în Ungaria. Forțele armate, mai multă responsabilitate

Darius Muresan |
Data publicării:

Ministrul Apărării al Ungariei, Tibor Benko, a prezentat Parlamentului de la Budapesta un proiect privind o amplă reformă militară.

Ministrul Apărării al Ungariei, Tibor Benko, a prezentat Parlamentului de la Budapesta, pe data de 31 octombrie, un proiect de lege privind modificarea statutului Ministerului Apărării și reforma Forțelor armate maghiare.

În proiect, ministrul Benko a propus separarea Ministerului Apărării de Comandamentul Forțelor Armate, informează janes.com. Astfel, ministerul rămâne nu organ administrativ al statulului care ar exercita o supraveghere strict politică asupra armatei. Dacă proiectul va fi adoptat, Forțele armate vor avea o responsabilitate mai mare asupra problemelor legate de apărarea Ungariei. 

Totodată, ministrul Apărării a propus o reducere a numărului de personal al ministerului din Budapesta și transferarea acestora la Comandamentul din Szekesfehervar, aflat la aproximativ 60 de km de Capitala Ungariei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel