Reforma armatei ruse după modelul consacrat: Peste 40 de mari unități și unități militare nou înființate în 2020

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda și publicat în ediția din 08.02.2021, șeful Departamentului planificarea asigurării cu armamente, tehnică militară și alte mijloace materiale din cadrul Direcției Principale Organizare-Mobilizare a Statului Major General, general maior Aleksandr Dudkin, a declarat că, în anul 2020, în Forțele Armate ale Federației Ruse, au fost formate aproximativ 40 de mari unități și unități militare noi.

“Pe parcursul anului 2020, în cadrul Forțelor Terestre au fost formate și reînzestrate 15 mari unități și unități militare, în Forțele Aerocosmice 17 regimente, în Forțele Navale patru mari unități și unități militare, iar în cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Specială trei regimente”, a menționat Dudkin.

“După cum a precizat acesta, indicatorii prezentați sunt doar o parte din activitățile desfășurate. Au fost depuse eforturi colosale, iar rezultatele acestora sunt vizibile chiar și cu ochiul liber”, a spus Dudkin.

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, până la sfârșitul anului 2024, procentul de armamente moderne din dotarea armatei și flotei va ajunge la 75,9%.

Comentariul autorului: Procesul de reformă a Forțelor Armate ale Federației Ruse, care include și reîzestrarea acestora, a primit un impuls nou începând din anul 2012, odată cu numirea în funcție a actualului ministru al apărării, Serghei Șoigu. Acesta a întors o serie de măsuri organizatorice adoptate și implementate de predecesorul său Anatoli Serdiukov.

Reforma, care în ultima perioadă se bazează pe lecțiile învățate în timpul operației militare desfășurate în Siria, nu a fost încheiată încă, și continuă într-un ritm susținut.

În paralel cu modificările structurale, are loc și un proces de reînzestrare și de modernizare a dotării trupelor cu armamente noi, dezvoltate în ultimii ani. Acesta vizează toate cele trei categorii de Forțe Armate (Forțele Terestre, Forțele Aerocosmice și Forțele Navale), precum și Trupele de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel