Recuperarea Bahmutului, o misiune dificilă. Comandant ucrainean: E crucial ca inamicul să nu fie lăsat să-și creeze sistemul de apărare din sud

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Orașul ucrainean Bahmut, distrus complet după mai bine de 9 luni de asediu rus. Aceeași soartă a avut-o și Avdiivka. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev
Orașul ucrainean Bahmut, distrus complet după mai bine de 9 luni de asediu rus. Aceeași soartă a avut-o și Avdiivka. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev

Un comandant ucrainean din zona Bahmut a declarat că este esenţial ca forţele ruse să fie împiedicate să stabilească o apărare adecvată în zonă.

Maksim Zorin, comandantul adjunct al Brigăzii a 3-a de Asalt, a declarat pe canalul său de Telegram, potrivit Rador, care citează CNN, că "una dintre cele mai importante sarcini în sectorul Bahmut este să menţinem ritmul de avansare, pentru a împiedica inamicul să ia măsuri pentru a-şi crea propriul sistem de apărare. Genul de eforturi pe care inamicul le-a făcut deja, de exemplu, în sectorul Zaporijjia", unde forţele ucrainene se străduiesc să spargă straturile de fortificaţii şi câmpuri minate ruseşti.

"Fireşte, există mine în sectorul nostru şi le lovim aproape de fiecare dată în timpul operaţiunilor de asalt. Există, de asemenea, fortificaţii pe care au timp să le construiască. Cu toate acestea, încă nu le permitem să construiască un sistem puternic aici, deoarece în mod constant fie îi scoatem din poziţiile lor, fie le provocăm daune, împiedicându-i să întreprindă acţiunile necesare. Va fi o problemă semnificativă dacă vom oferi inamicului timp şi posibilitatea de a săpa şi de a planta mine", a declarat Maksim Zorin.

Forţele ucrainene au făcut progrese uşoare la sud şi nord-vest de Bahmut în ultimele săptămâni, dar nu au reuşit încă să ameninţe liniile de aprovizionare ruseşti din oraşul în ruină. 

 

La Zaporojie situația e dificilă, ucrainenii au ordonat evacuarea obligatorie a copiilor din două districte din regiune

 

Autorităţile din Ucraina au ordonat evacuarea obligatorie a copiilor din două districte din regiunea Zaporijjia din sud-estul ţării, care sunt supuse unui bombardament persistent din partea forţelor ruse. Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a declarat pentru televiziunea ucraineană că evacuarea din districtele Vasilivski şi Pologivski este acum obligatorie. În total, se crede că mai trăiesc în aceste districte peste 50 de civili.

De asemenea, a avut loc evacuarea obligatorie a unei comunităţi din districtul Kupiansk din regiunea Harkov, care a fost supus unor bombardamente ruseşti intense în ultimele săptămâni. Iar în regiunea Doneţk, "89 de copii din 11 aşezări sunt evacuaţi, iar astăzi procesul este în curs de desfăşurare" - a declarat Irina Vereşciuk. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel