Recunoștință pentru cei ce luptă împotriva tiraniei: NSC organizează pentru copiii militarilor ucraineni care au eliberat Herson și Zaporojie o vizită în România

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă. Militar ucrainean
Imagine ilustrativă. Militar ucrainean

Think tank-ul românesc New Strategy Center (NSC) organizează în perioada 16 iulie-01 august o tabără pentru copii ai militarilor ucraineni din Brigada 128 de vânători de munte, din Transcarpatia. Această unitate s-a distins în luptele pentru eliberarea regiunilor Herson și Zaporojie, precum și a altor zone importante din Ucraina, aflate sub ocupația temporară rusă, fiind și în aceste momente pe front, angrenată în lupte. 

Printre copiii care vor participa la această tabără se numără și unii ai unor luptători ucraineni de etnie română. 25 de copii din Transcarpatia, împreună cu 5 însoțitori, vor cunoaște frumusețile litoralului, ale județelor Brașov și Bistrița-Năsăud, vor face excursii și drumeții, vor vizita Delfinariul din Constanța, Biserica Neagră din Brașov, Dino Parcul din Râșnov și diverse muzee, precizează într-o informare reputatul think tank român New Strategy Center (NSC).

1. Foto credi... (ec44ecea-ce40-404f-91e1-6ba10f7a69a7_51060900.jpeg)

Foto credit: NSC

George Scutaru, directorul general al NSC, a fost prezent la Ujgorod, în 16 iulie, capitala regiunii Transcarpatia, în momentul începerii călătoriei copiilor ucraineni spre România și a afirmat că această tabără este un mic gest de solidaritate și recunoștință pentru cei care azi luptă împotriva tiraniei. ”Deși vecini, noi abia acum începem să ne cunoaștem mai bine, românii și ucrainenii. Ne bucură că acest grup de copii din Transcarpatia vor vedea pentru prima dată frumusețile României, vor avea primele amintiri frumoase despre țara noastră. Avem șansa unui viitor împreună, în UE și NATO. România va sprijini Ucraina atât cât va fi necesar, pentru a vă elibera teritoriile.

Președintele Consiliului regional Transcarpatia, Volodymyr Chubirko, și-a exprimat recunoștința pentru solidaritatea exprimată de poporul român, pentru ajutorul pe care România îl acordă Ucrainei și pentru inițiativa New Strategy Center de a organiza vizita grupului de copii din Transcarpatia. „Asemenea gesturi ne fac să depășim mai ușor greutățile și să avem încredere în victoria noastră. Apreciam enorm ceea ce face România pentru Ucraina, ajutorul pe care ni-l dați în permanență.”

La întâlnirea de la Ujogrod, Viktor Mykyta, președintele Admininistrației Militare Regionale Transcarpatia, a afirmat: „părinții acestor copii s-au distins în luptele pentru apărarea Hersonului, acum sunt din nou pe front. Vă mulțumim pentru că acești copii pot să cunoască România. Vă mulțumim pentru ajutorul și suportul României. Avem mare nevoie de acest ajutor.”

 

La plecarea copiilor din Ujgorod spre România au participat mai multe oficialități locale, precum și ambasadorul României la Kiev, E.S. Victor Micula
 

2. Foto credi... (402690a7-05dd-4c38-8823-3996890cb3bf_00463900.jpeg)

Foto credit: NSC

La plecarea copiilor din Ujgorod spre România au participat mai multe oficialități locale, precum și ambasadorul României la Kiev, E.S. Victor Micula, care a declarat: ”La prima mea vizită în Transcarpatia, anul trecut, una dintre solicitări a fost și organizarea unei tabere pentru copiii militarilor din Brigada 128 de vânători de munte din Transcarpatia. Mă bucur că New Strategy Center s-a implicat în acest proiect, a găsit rapid soluții, apelând la suport din mediul privat și astfel putem veni în fața dumneavoastră la plecarea grupului de copii în excursia în România. Sunt numeroase proiecte în care România se implică, mă bucur că avem astfel de inițiative și din zona privată, iar New Strategy Center își dovedește și aici rolul important de a crea punți de comunicare și de a duce la capăt proiecte care sunt utile ambelor noastre țări.”

Această tabără a fost organizată la solicitarea administrației regionale din Transcarpatia și cu sprijinul ambasadorului României în Ucraina, E.S. Victor Micula. New Strategy Center mulțumește companiei Leviatan Design pentru suportul generos acordat în organizarea acestei tabere pentru copii din Ucraina. Prezent la Ujgorod, Cătălin Podaru, Directorul General al Leviatan Design, a afirmat că ”un asemenea proiect are beneficiul că oferă copiilor din Ucraina șansa de a cunoaște România în mod direct, de a afla cum trăim și cum susținem Ucraina. După încetarea războiului, îi așteptăm să se reîntoarcă și să ne viziteze.”

3. Foto credi... (ecc62a12-b0bb-4560-8a9b-23ecc41bc7fb_52059500.jpeg)

Foto credit: NSC

New Strategy Center (NSC) este un think tank românesc specializat în politică externă, de apărare și securitate, activități educaționale și de cercetare, o organizație non-partizană, non-guvernamentală. Din ianuarie 2023 NSC a înființat un departament dedicat organizării unor activități în sprijinul Ucrainei, ca manifestare a solidarității față de poporul ucrainean, greu încercat de invazia rusă. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel