Record de migranți într-o noapte pe insula italiană Lampedusa

Eduard Pascu |
Data publicării:

Circa 400 de migranţi au debarcat în noaptea de joi spre vineri pe insula italiană Lampedusa, un record de astfel de sosiri într-o singură zi de la începutul anului, relatează agenţia EFE.

Majoritatea migranţilor se aflau în ambarcaţiuni interceptate de Garda de Coastă italiană, cei mai mulţi, 268 de persoane, majoritatea din Bangladesh, fiind la bordul unui pescador localizat în apropierea Libiei de un avion de recunoaştere al unui ONG, care a lansat o alertă de ''risc extrem de naufragiu''.

În cursul dimineţii, serviciul de ajutor pentru migranţi pe Mediterana, Alarm Phone, a semnalat prezenţa unei bărci din plastic cu 25 de persoane în apropiere de Malta şi care de asemenea riscă să naufragieze, transmite Agerpres.

''Autorităţile refuză să intervină. Este necesară o (operaţiune de) salvare imediat!'', a transmis ONG-ul Sea Watch gărzilor de coastă malteză şi italiană, susţinând că acestea nu răspund apelurilor.

Citește și: UE va oferi aproape 600 de milioane de euro pentru sprijinirea refugiaţilor sirieni

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel