Recep Tayyip Erdogan: Anexarea teritoriilor palestiniene, un act ilegal

Eduard Pascu |
Data publicării:

Președintele Turciei a reiterat sprijinul țării sale pentru Palestina, în timp ce lumea musulmană sărbătorea Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sfinte a Ramadanului.

"Săptămâna trecută am asistat la un nou proiect de ocupație și anexare, care nu ia în considerare suveranitatea Palestinei și dreptul internațional, plan care a fost pus în acțiune de către Israel. Nu vom permite ca pământurile palestiniene să fie oferite nimănui altcuiva", a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un mesaj video pe Twitter adresat musulmanilor, transmite agenția Anadolu.

"Este clar că ordinea globală nu a reușit să producă dreptate, pace și seninătate", a mai spus el.

Israelul a declarat că va anexa părți din Cisiordania la 1 iulie, plan convenit atât de premierul Benjamin Netanyahu și viitorul lider Benny Gantz.

Planul a atras critici la nivel mondial și, în special, ale Turciei și prevede anexarea a 30% din Cisiordania.

 

 

Siria și Libia

 

În legătură cu războiul civil în curs de desfășurare din Siria, președintele turc a spus: „Întrucât toată lumea este concentrată pe pandemie, poporul sirian asuprit continuă să sufere. Pandemia Covid-19 a pus din nou în discuție utilitatea și fiabilitatea organizațiilor internaționale împotriva amenințărilor globale. Prin aceasta, reiterăm apelul nostru pentru redimensionarea corectă a sistemului global”, a mai spus președintele Turciei.

Din 2011, războiul civil din Siria a ucis sute de mii de oameni și a strămutat peste 10 milioane, conform estimărilor ONU.

Cu privire la conflictul din Libia, Erdogan consideră că: „Forțele puciste ale mareșalului Khalifa Haftar continuă să atace propriul popor și să destabilizeze țara și regiunea. Din păcate, sângele și lacrimile au continuat să curgă în luna sfântă a Ramadanului și în toată lumea islamică”, a adăugat el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel