Recep Tayyip Erdogan: Anexarea teritoriilor palestiniene, un act ilegal

Eduard Pascu / 25 mai 2020 / 20:37

Președintele Turciei a reiterat sprijinul țării sale pentru Palestina, în timp ce lumea musulmană sărbătorea Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sfinte a Ramadanului.

"Săptămâna trecută am asistat la un nou proiect de ocupație și anexare, care nu ia în considerare suveranitatea Palestinei și dreptul internațional, plan care a fost pus în acțiune de către Israel. Nu vom permite ca pământurile palestiniene să fie oferite nimănui altcuiva", a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un mesaj video pe Twitter adresat musulmanilor, transmite agenția Anadolu.

"Este clar că ordinea globală nu a reușit să producă dreptate, pace și seninătate", a mai spus el.

Israelul a declarat că va anexa părți din Cisiordania la 1 iulie, plan convenit atât de premierul Benjamin Netanyahu și viitorul lider Benny Gantz.

Planul a atras critici la nivel mondial și, în special, ale Turciei și prevede anexarea a 30% din Cisiordania.

 

 

Siria și Libia

 

În legătură cu războiul civil în curs de desfășurare din Siria, președintele turc a spus: „Întrucât toată lumea este concentrată pe pandemie, poporul sirian asuprit continuă să sufere. Pandemia Covid-19 a pus din nou în discuție utilitatea și fiabilitatea organizațiilor internaționale împotriva amenințărilor globale. Prin aceasta, reiterăm apelul nostru pentru redimensionarea corectă a sistemului global”, a mai spus președintele Turciei.

Din 2011, războiul civil din Siria a ucis sute de mii de oameni și a strămutat peste 10 milioane, conform estimărilor ONU.

Cu privire la conflictul din Libia, Erdogan consideră că: „Forțele puciste ale mareșalului Khalifa Haftar continuă să atace propriul popor și să destabilizeze țara și regiunea. Din păcate, sângele și lacrimile au continuat să curgă în luna sfântă a Ramadanului și în toată lumea islamică”, a adăugat el.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy