Recep Tayyip Erdogan a discutat cu omologul său israelian despre securitatea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a discutat telefonic luni cu omologul său israelian, Isaac Herzog, potrivit preşedinţiei de la Ankara, un demers puţin obişnuit între aceste două ţări ale căror relaţii sunt tensionate, notează AFP.

Apelul telefonic a intervenit după discuţiile purtate sâmbătă de şeful statului turc cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pe care l-a asigurat că Ankara "nu va rămâne tăcută în faţa opresiunii israeliene din Palestina", potrivit preşedinţiei turce, transmite Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan s-a erijat în apărător al cauzei palestiniene în timpul celor 18 ani la putere, în calitate de prim-ministru sau preşedinte, şi acuză regulat Israelul de "terorism" împotriva palestinienilor.

În cursul discuţiei cu preşedintele israelian, Recep Tayyip Erdogan a insistat asupra "importanţei foarte mari" a relaţiilor dintre Israel şi Turcia pentru securitatea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu.

Liderul de la Ankara a subliniat, de asemenea, că Turcia pune accentul pe continuarea dialogului, în pofida diferenţelor de opinii, şi i-a declarat omologului său israelian că întreaga comunitate internaţională aşteaptă "o soluţie cu două state la conflictul israeliano-palestinian în cadrul rezoluţiilor ONU".

El a scos în evidenţă şi potenţialul puternic de cooperare între cele două ţări în domeniile energiei, turismului şi tehnologiei.

Isaac Herzog, fost lider al Partidului Muncii, a fost învestit săptămâna trecută preşedinte al Israelului, un post în mare parte onorific. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel