Rebelii houthi din Yemen au bombardat instalații petroliere din Arabia Saudită

Eduard Pascu |
Data publicării:
Generalul de brigadă Yahya Saree
Generalul de brigadă Yahya Saree

Rebelii houthi au anunțat că forțele lor aeriene au lansat atacuri cu rachete împotriva mai multor instalații de petrol și gaze saudite, transmite agenția iraniană Tasnim.

 

"Inamicul saudit a primit lovituri dureroase ca răspuns la atacul la sol și aerian în lupta pentru eliberarea lui Al-Jawf", a declarat purtătorul de cuvânt al rebelilor Houthi, generalul de brigadă Yahya Saree, în cadrul unei conferințe de presă transmise miercuri, a anunțat Almasirah. "Forța aeriană a efectuat 54 de operațiuni, inclusiv 33 de bombardamente care au vizat mai multe unități militare și economice saudite", a continuat el.
„Operațiunile forței aeriene au reușit să aducă pierderi grele inamicului în ceea ce privește echipamentele și viețile, pe lângă pierderile economice, ca urmare a distrugerii instalațiilor vitale legate de industria petrolului și a gazelor", a mai spus Yahya Saree.

El a subliniat, de asemenea, că forțele armate vor dezvălui în timp util detaliile operațiunilor care au vizat ținte situate mult în interiorul statului saudit cât și daunele provocate instalațiilor militare și economice, explicând că toate țintele care au fost incluse în operațiunile armatei au fost recent pe listele pe care le-a menționat în conferințele de presă anterioare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel