Războiul Ucrainei pentru apărarea țării în fața Rusiei. Număr record - peste 110.000 ucraineni s-au alăturat voluntar forțelor armate

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Războiul ucraineano-rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Războiul ucraineano-rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Peste 110.000 de cetățeni ai Ucrainei s-au alăturat apărării teritoriale a Ucrainei, a declarat, la o ședință, comandantul Forțelor de Apărare Teritorială a Ucrainei (TrOU), generalul de brigadă Iuri Galușkin.

În prezent, s-au format peste 450 de formațiuni de voluntari ale comunităților teritoriale, iar peste 100 de militari din TrOU au primit dinstincții din partea statului pentru eroism.

Cu o zi înainte de invazie, aveam doar 6.000 de militari profesioniști și rezerviști. Cu toate acestea, pe 24 februarie, linia noastră fierbinte a fost întreruptă și au fost cozi în toată Ucraina pentru a ajunge în TrOU. În total, peste 110.000 de cetățeni s-au alăturat TrOU. Aceștia sunt oameni de diferite profesii, vârste, credințe. Eu personal am văzut aceste cozi kilometrice”, a declarat generalul.

Potrivit lui Galușkin, militarii din trupele de apărare teritorială sunt pregătiți într-o diversitate mare de specialități militare și sunt antrenați să folosească mai multe  tipuri de arme și echipamente militare.

„Forțele teritoriale apără obiective strategice, participă la misiuni de luptă împreună cu unități ale Forțelor Armate, asigură controlul asupra circulației persoanelor și vehiculelor în toată țara și îndeplinesc și alte sarcini. Invadatorii nu se așteptau ca întreaga Ucraină să reziste. Acesta a fost cazul în Kiev, Harkov, Melitopol, Cernigov, Sumi, și în orice alt loc unde era un inamic. Sarcinile au fost îndeplinite cu demnitate”, a declarat generalul de brigadă Galușkin.

Comandantul Forțelor de Apărare Teritorială a remarcat eroismul și curajul Brigăzii Donețk și al Batalionului Mariupol de Apărare Teritorială, care participă la ostilități și apără Ucraina în est împreună cu serviciile speciale și Forțele Armate ale Ucrainei.

 

Forțele Terestre ucrainene, care înainte de începerea războiului, aveau aproape 160.000 de militari, practic și-au dublat numărul

 

Comentariul autorului: Forțele de Apărare Teritorială ucrainene (TrOU) sunt echivalentul Gărzilor Patriotice din Sistemul Național de Apărare al României înainte de 1989.

TrOU au înzestrare cu tehnică militară similar batalioanelor de infanterie ușoară din forțele terestre. Sunt excelente pentru misiuni strict de apărare, având în vedere că majoritatea militarilor ucraineni sunt foarte determinați, fiind înrolați voluntar după începerea ostilităților și majoritatea au efectuat deja stagiul militar obligatoriu.

Forțele Terestre ucrainene, care înainte de începerea războiului, aveau aproape 160.000 de militari, practic și-au dublat numărul de militari cu cei 110.000 de militari din TrOU și cu rezerviștii mobilizați direct la unități.

Astfel, în războiul terestru, forțele ucrainene sunt foarte greu de depășit, după cum s-a și demonstrat. În continuare, probabil, marile unități ucrainene de forțe regulate (mecanizate, artilerie, tancuri, aeromobile și de infanterie marină) vor trece la contraofensivă după ce vor preda misiunile de apărare, în unele zone, către TrOU.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel