Războiul podurilor peste Nipru. Trupele ruse încearcă separarea în două părți a Căilor Ferate ale Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Jurnalistul și bloggerul ruso-ucrainean Yuri Podolyaka a semnalat pe canalul său de Telegram că, pe 22.04.2022, trupele ruse au început desfășurarea unor acțiuni de tăiere a Căilor Ferate ale Ucrainei în două părți, prin lovirea unor poduri feroviare de peste Nipru.

În total, patru poduri de cale ferată traversează Niprul, din care trei se află în Regiunea Dnepropetrovsk și unul în Regiunea Zaporozhye. Toate aceste poduri au fost lovite de unități aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Pe lângă podurile de cale ferată, peste Nipru mai trec mai mult de 20 de alte poduri, între care nouă sunt auto, șase sunt conectate cu hidrocentrale, șapte sunt mixte (căi ferate și rutiere), precum și unul pietonal. Rusia controlează trei dintre aceste poduri.

Yuri Podolyaka a precizat că loviturile reușite asupra acestor facilități vor contribui în mod semnificativ la atingerea obiectivelor operațiunii militare speciale din Ucraina. Acesta a menționat că partea rusă va încerca să atace podurile care trec prin hidrocentrale în punctele de trecere deasupra ecluzelor. De asemenea, va fi vizat și podul Podolsko-Vokresensky din Kiev, care, deși nu este terminat, în starea sa actuală permite mutarea echipamentelor militare grele. În același timp, este posibilă chiar și dezactivarea podului pietonal din Kiev.

Jurnalistul ucrainean, care trăiește la Sevastopol, a indicat faptul că o atenție specială va fi acordată podurilor controlate deja de trupele ruse. Distrugerea lor ar putea întrerupe aprovizionarea unităților armatei ruse situate pe partea dreaptă a Niprului și, de asemenea, pot crea o amenințare de capturare a Hersonului de către trupele ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel