Războiul din Ucraina: Anul trecut și-au pierdut viața mai puțini soldați ucraineni decât în urmă cu doi ani

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: StratCom ZSU / Facebook
Sursa: StratCom ZSU / Facebook

În 2020, ca urmare a luptelor din Donbas, 50 de militari ucraineni au fost uciși și alți 339 au fost răniți, un număr aflat în scădere față de 2019, atunci când și-au pierdut viața 132 de militari. 

În 2020, 50 de militari ucraineni au fost uciși și 339 răniți de forțele susținute de Rusia în luptele Donbas estul Ucrainei, potrivit reprezentantului permanent adjunct al Ucrainei la organizațiile internaționale din Viena, Igor Lossovskyi, în cadrul unei reuniuni a Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securității, relatează Ukrinform

Acesta a declarat că „În 2020, acțiunile agresive ale Rusiei în Donbas au luat viața a 50 de soldați ucraineni, alți 339 de militari fiind răniți”.

Conform Biroului Procurorului General al Ucrainei, în anul 2019 și în ianuarie 2020, 132 militari ucraineni au fost uciși și 716 au fost grav răniți ca urmare a agresiunii armate ruse din Donbas .

Potrivit diplomatului ucrainean, de la începutul anului 2021, luptele cu separatiști pro-ruși au luat viața a doi militari ai forțelor armate, trei persoane fiind rănite în confruntări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel