Razboiul din Siria: Turcia afirmă că a distrus o instalaţie de arme chimice

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia a afirmat sâmbătă că a distrus în cursul nopţii o 'instalaţie de arme chimice' a regimului de la Damasc în nord-vestul Siriei, ca represalii la loviturile aeriene de joi în care fost ucişi mai mult de 30 de soldaţi turci, transmite AFP.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, forţele turce au distrus 'o instalaţie de arme chimice situată la 13 km la sud de Alep, precum şi un mare număr de alte ţinte ale regimului', le-a declarat jurnaliştilor un responsabil turc de rang înalt, sub rezerva anonimatului şi fără a oferi alte detalii.

Cu toate acestea, ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat pentru AFP că Ankara a lovit de fapt aeroportul militar de la Kweires, situat la est de Alep, unde nu s-ar afla nicio armă chimică, precizează Agerpres.

Regimul de la Damasc a fost acuzat în mai multe rânduri că a utilizat arme chimice de la debutul conflictului din Siria în 2011.

Regimul respinge acuzaţia, afirmând că a eliminat tot arsenalul său chimic, însă unii observatori se îndoiesc de acest lucru.

Noile lovituri aeriene ale Turciei intervin după moartea a cel puţin 34 de militari turci în bombardamente întreprinse începând de joi în provincia Idlib din nord-vestul Siriei şi atribuite de Ankara regimului lui Bashar al-Assad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel