Război Siria. S-a început crearea unei „armate naționale”. Turcia, implicată

Bogdan Cotiga / 13 aug 2018 / 10:56

Grupări de insurgenţi sirieni au început crearea unei 'armate naţionale' cu ajutorul Turciei, ceea ce ar putea constitui un obstacol în calea planurilor preşedintelui sirian Bashar al-Assad de a recâştiga controlul asupra nord-vestului ţării.

Bashar al-Assad, susţinut de Rusia şi Iran, a promis să recupereze 'fiecare centimetru' din teritoriul sirian. Deşi a preluat controlul asupra celei mai mari părţi a Siriei, nord-vestul ţării este ultima zonă aflată încă în mâinile rebelilor care doresc înlăturarea sa de la putere. Aceştia s-au regrupat sub paravanul acordurilor de evacuare din alte zone, încheiate ori de câte ori Damascul recucerea un sector. Nord-vestul Siriei se mărgineşte cu Turcia şi cuprinde în principal provincia Idlib, o parte a provinciei Hama şi o parte a provinciei Alep.

35.000 de soldați, gata de luptă

Potrivit colonelului Haitham Afissi, şeful aşa-zisei 'armate naţionale', crearea acestei forţe, care va grupa aproximativ 35.000 de combatanţi proveniţi din cele mai importante miliţii implicate în conflictul din Siria, nu este deloc o misiune uşoară. 'Suntem abia la început. Ne confruntăm cu numeroase dificultăţi, dar ne străduim să le depăşim', a afirmat el într-o declaraţie făcută la Azaz, în apropiere de frontiera cu Turcia. În acest sens, colonelul Afissi spune că a trebuit să ordone unor combatanţi să înceteze 'să mai deschidă focul la întâmplare', să poarte uniformă şi să coopereze cu poliţia militară nou creată, care reprezintă 'forţa legii şi a justiţiei şi nu este un concurent pentru alte grupări'. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy