Război Siria. S-a început crearea unei „armate naționale”. Turcia, implicată

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:

Grupări de insurgenţi sirieni au început crearea unei 'armate naţionale' cu ajutorul Turciei, ceea ce ar putea constitui un obstacol în calea planurilor preşedintelui sirian Bashar al-Assad de a recâştiga controlul asupra nord-vestului ţării.

Bashar al-Assad, susţinut de Rusia şi Iran, a promis să recupereze 'fiecare centimetru' din teritoriul sirian. Deşi a preluat controlul asupra celei mai mari părţi a Siriei, nord-vestul ţării este ultima zonă aflată încă în mâinile rebelilor care doresc înlăturarea sa de la putere. Aceştia s-au regrupat sub paravanul acordurilor de evacuare din alte zone, încheiate ori de câte ori Damascul recucerea un sector. Nord-vestul Siriei se mărgineşte cu Turcia şi cuprinde în principal provincia Idlib, o parte a provinciei Hama şi o parte a provinciei Alep.

35.000 de soldați, gata de luptă

Potrivit colonelului Haitham Afissi, şeful aşa-zisei 'armate naţionale', crearea acestei forţe, care va grupa aproximativ 35.000 de combatanţi proveniţi din cele mai importante miliţii implicate în conflictul din Siria, nu este deloc o misiune uşoară. 'Suntem abia la început. Ne confruntăm cu numeroase dificultăţi, dar ne străduim să le depăşim', a afirmat el într-o declaraţie făcută la Azaz, în apropiere de frontiera cu Turcia. În acest sens, colonelul Afissi spune că a trebuit să ordone unor combatanţi să înceteze 'să mai deschidă focul la întâmplare', să poarte uniformă şi să coopereze cu poliţia militară nou creată, care reprezintă 'forţa legii şi a justiţiei şi nu este un concurent pentru alte grupări'. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel