Război Siria. Rusia se opune unei declarații în Consiliul de Securitate

Darius Muresan |
Data publicării:
bombardament siria
bombardament siria

Rusia s-a opus joi adoptării de către Consiliul de Securitate a unei declaraţii despre situaţia în sud-vestul Siriei, regiune supusă în prezent unor bombardamente intense, au indicat diplomaţi la capătul unei reuniuni de urgenţă, cerută de Suedia şi Kuweit, potrivit AFP.

"Fără declaraţii pentru presă", a afirmat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia. "Suntem concentraţi pe lupta împotriva terorismului", a adăugat el.

Alt diplomat, sub rezerva anonimatului, a subliniat că s-a încercat totul pentru ca Moscova să accepte declaraţia centrată pe ajutorul umanitar, dar fără succes. "Ei sunt în concentraţi pe ofensiva lor", a spus el.

Potrivit altei surse diplomatice, care s-a exprimat de asemenea sub rezerva anonimatului, Occidentul, în special SUA, Marea Britanie şi Franţa, dar şi Consiliul în ansamblul său, au arătat în cursul reuniunii "o puternică unitate pentru a denunţa ofensiva militară în curs în sud-vestul Siriei şi consecinţele ei umanitare".

Partenerii Rusiei în Consiliul de Securitate au pledat în cursul reuniunii pentru ca transporturile umanitare blocate la frontiera iordaniană să poată ajunge la populaţiile strămutate sau care fug de bombardamentele din partea siriană.

Întrebat cu privire la acest subiect, ambasadorul rus s-a mulţumit să amintească faptul că o rezoluţie a ONU prevede livrarea umanitară "prin frontiere" şi că este suficient ca aceasta să fie aplicată.

Într-un nou comunicat publicat joi, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a afirmat că "750.000 de vieţi sunt în pericol" în această regiune din sud-vestul Siriei şi că numărul persoanelor strămutate atinge acum "325.000".

Rebelii în sudul Siriei, care s-au confruntat joi un val de foc fără precedent din partea regimului în această regiune, au anunţat în cursul serii revenirea la negocieri cu ruşii care vor să-i convingă să predea armele. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel