Război Siria. Bombardamentele aviației ruse au făcut alte noi victime printre civilii din Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

În urma atacurilor aeriene ale Forțelor Aeriene ruse asupra unui sat din zona Idlib, 13 civili au fost uciși și alți 20 au fost răniți, a anunțat Mustafa Hajj Yusuf, șeful Apărării Civile („Căștile albe”) de la Idlib, potrivit Anadolu, transmite paginaderusia.

Incidentul a avut loc pe 16 august în satul Khas. După cum rezultă din videoclipul distribuit pe rețelele de socializare, printre victimele atacului se numără și o femeie însărcinată.

Potrivit opoziției siriene, forțele aeriene ruse au efectuat bombardamente ale satelor Kebin (provincia Lazky), precum și Teri, Sejne, Rekaya și Has (provincia Idlib).

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cel puțin 17 civili, inclusiv șase copii, au murit în noaptea de 16 august în timpul bombardamentelor aeriene rusești și siriene asupra unei tabere de refugiați din provincia Idlib din nord-vestul Siriei.

La 26 aprilie, avioanele ruse s-au alăturat armatei siriene într-un atac asupra unor părți ale provinciei Idlib, deținute de rebeli și zonele nordice adiacente din Hama.

După o serie de bombardamente asupra instalațiilor medicale, coordonatorul umanitar al ONU a declarat, pe 25 iunie, că a solicitat Rusiei să furnizeze informații detaliate despre modul în care Rusia folosește locațiile spitalelor care îi sunt oferite pe linie de ONU.

Potrivit datelor ONU, peste 400 de civili au murit ca urmare a escaladării violenței în nord-vestul Siriei în ultimele trei luni, peste 440.000 au devenit refugiați.

Vezi și: Război Siria. Confruntările din nord-vestul Siriei s-au soldat cu 59 de morți

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel