Război Libia. Forțele mareşalului Haftar au bombardat un cartier rezidențial

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin cinci civili au fost ucişi în raiduri aeriene în noaptea de duminică spre luni împotriva unui cartier rezidenţial de la periferia capitalei libiene Tripoli, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de France Presse, transmite Agerpres.

"Raidurile aeriene violente împotriva cartierului rezidenţial Al-Swani au ucis cinci civili şi rănit alţi zece, dintre care unii grav", a declarat purtătorul de cuvânt, Amin al-Hashemi.

Suburbia sudică a Tripoli este scena unor lupte violente din 4 aprilie, când a început ofensiva mareşalului Khalifa Haftar, omul forte al estului Libiei, pentru a cuceri capitala libiană, sediul Guvernului de Uniune Naţională (GNA) recunoscut de ONU.

"Cartierul vizat este rezidenţial. Nu există nicio infrastructură militară", a precizat al-Hashemi.

Potrivit acestui purtător de cuvânt, rachetele utilizate la al-Swani (25 de kilometri sud de Tripoli) au provocat daune materiale importante.

GNA a acuzat drone din Emiratele Unite că au efectuat loviturile aeriene, "în sprijinul criminalului de război Haftar", împotriva unei zone rezidenţiale, ucigând civili, "dintre care o femeie şi un copil, şi rănind mai mult de 10 persoane".

"Dronele Emiratelor au efectuat două raiduri împotriva podului al-Zahra", la vest de Tripoli,"provocând pagube infrastructurii", a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor GNA, Mohamad Gnounou.

De la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia este cuprinsă de conflicte fratricide, dar unele puteri străine sunt acuzate că poartă un război proxy prin ofensiva mareşalului Haftar.

De la începutul ofensivei împotriva Tripoli, au fost anunţaţi cel puţin 200 de morţi printre civili. Peste 2.000 de combatanţi au fost de asemenea ucişi şi 146.000 de libieni strămutaţi, a declarat sâmbătă emisarul ONU în Libia, Ghassan Salame.

Vezi și: Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel