Război în toată regula între Wagner și Armata Rusă. Prigojin pus pe ”lista neagră”. FSB - dosar penal pentru rebeliune armată / Unități de securitate, puse în alertă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Evgheni Prigojin, șeful aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group
Evgheni Prigojin, șeful aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group

Prigojin a acuzat armata rusă de un atac cu rachete asupra taberei luptătorilor Wagner PMC. Promite să răspundă cu aceeași monedă.

Update:

Televiziunea de stat Rusia 24 întrerupe programul de știri pentru a respinge afirmațiile șefului lui Wagner. Spune că afirmațiile făcute de Evgheni Prigojin, „nu corespund realității ” .

Prezentatorul a anunțat următoarele:

„Întrerupem programul [...] pentru a transmite un mesaj de la Ministerul rus al Apărării: Toate mesajele și videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare, atribuite lui Yevgeny Prigozhin, cu privire la presupusele atacuri ale Ministerului rus al Apărării asupra taberelor din spatele PMC Wagner, nu corespund realității și au scopul de a dezinforma.”

***

”Urmărim cu atenție”, sună mesajul Ministerului Apărării al Ucrainei care a reacționat vineri la frenezia din jurul liderului grupului Wagner, Evgheni Prigojin , și luptele interne din Rusia.

 

***

Rusia l-a acuzat vineri pe Evgheni Prigojin că a instigat la revoltă armată, după ce șeful Wagner a susținut, fără a furniza dovezi, că conducerea militară a ucis 2.000 dintre luptătorii săi și a promis că va opri „răul” ".

„Vom decide cum să răspundem la această crimă, următorul pas depinde de noi”, a spus Prigojin într-un mesaj audio publicat de serviciul său de presă pe Telegram.

Într-o altă adresă, Prigojin a anunțat începutul efectiv al unui conflict armat cu Ministerul Apărării al Federației Ruse și a cerut rușilor să nu reziste, arată și media ucraineană.

Forțele de securitate au fost puse în alertă maximă la Moscova

FSB a emis un comunicat în care arată că a deschis o investigație împotriva lui Prigojin, scrie Izvestia. Presa rusă relatează că militantul este acuzat că a cerut o revoltă armată.

FSB a numit declarațiile lui Prigojin drept un apel la declanșarea unui conflict armat. Declarațiile și acțiunile fondatorului Wagner Yevgeni Prigozhin sunt de fapt solicitări pentru declanșarea unui conflict civil armat pe teritoriul Federației Ruse, a anunțat pe 23 iunie de Centrul pentru Relații Publice al FSB.

De asemenea, potrivit BBC, FSB cu sprijinul SOBR (unități speciale de răspuns rapid al Gărzii Naționale) a înființat blocaje pe autostrada Don (acesta este drumul Moscova - Voronezh - Rostov-pe-Don).

Cei care sunt de serviciu li se ordonă să deschidă focul „în caz de amenințare”. În același timp, echipamentul este în modul de așteptare, dar unitatea nu a primit încă un ordin de avansare.

Mai multe alte mass-media adaugă că planul „Fortăreața” este implementat la Moscova - este un plan de protejare a obiectelor Ministerului Afacerilor Interne. Acțiunile exacte ale angajaților în cadrul acestui plan sunt secret de stat, dar se știe deschis că intrările și ieșirile în clădirea Ministerului Afacerilor Interne sunt blocate.

Forțele de securitate, puse în alertă

Potrivit interlocutorilor publicației „ Vot tak ”, după declarația lui Prigojin, personalul militar din regiunea Rostov primește echipament de luptă, arată și Unian

"Sunt în rezervă, cei 30 de oameni ai mei au fost deja trimiși pentru armură (obținerea de echipament). Ei primesc armuri, arme, așteaptă transportoare blindate", a spus interlocutorul unui jurnalist, într-unul dintre zonele de frontieră din regiunea Rostov.

Al doilea interlocutor dintre angajații uneia dintre unitățile de frontieră a confirmat informațiile despre înarmarea personalului. Totodată, ambii militari au asigurat că nu înțeleg pentru ce anume sunt pregătiți și ce anume se întâmplă. Comanda nu le dă o explicație.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel