Raytheon anunță vânzarea de sisteme de rachete Patriot către Bahrain

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Raytheon, unul dintre cei mai mari contractori de apărare din lume, a anunțat că Regatul Bahrain a achiziționat sisteme de apărare aeriană Patriot.

"Regatul Bahrain a semnat un acord pentru achiziționarea sistemului Patriot", a anunțat marți gigantul aerospațial.

Această scrisoare de ofertă și acceptare permite guvernului Statelor Unite să înceapă negocierile contractuale cu Raytheon pentru producerea unei cantități nedezvăluite de sisteme și de rachete.

"Sistemul integrat de apărare împotriva rachetelor de la Raytheon va asigura că Bahrainul are capabilitatea de a se apăra împotriva rachetelor balistice, a rachetelor de croazieră și UAV-urilor", a declarat Ralph Acaba, președintele Sistemelor de Apărare Integrate Raytheon, care a mai adăugat că sistemul este modernizat permanent.

La începutul acestui an, Agenția de Cooperare pentru Securitate a raportat că Departamentul de Stat al SUA a luat o hotărâre de aprobare a unei posibile vânzări militare către Bahrain pentru sisteme de rachete Patriot, echipamente și suport aferente, pentru un cost estimat de 2,478 miliarde de dolari.

Guvernul din Bahrain a solicitat  60 de rachete Patriot - PAC-3, 36 de rachete Patim MIM-104E, 9 stații de lansare M903, 5 sisteme de antene (AMG), 3 centrale electrice (EPP), 2 sisteme radar AN / MPQ-65 (RS) și 2 stații de control de angajare a focului AN / MSQ-132 (ECS).

Vezi și: Raytheon modernizează sistemele de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot din Germania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel