Răspunsul Australiei la acordul secret dintre China și Cambodgia: o forță de instrucție militară

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Australia înfiinţează o nouă forţă de instrucţie militară pentru a-i ajuta pe vecinii săi din Pacific, a anunţat marţi ministrul apărării, informează DPA. "Forţa de Sprijin Pacific va angaja o echipă mobilă de instrucţie pentru a întări capacitatea, rezistenţa şi interoperabilitatea în întreaga regiune în domeniul asistenţei umanitare, ajutorului în caz de dezastre şi în menţinerea păcii", a anunţat ministrul australian al apărării Linda Reynolds.

"Pacific Support Force", cu baza la Brisbane, care va începe primele activităţi de implicare în acest an, va colabora cu vecinii Australiei, inclusiv Papua Noua Guinee, Fiji şi Vanuatu.

"Vor fi aprofundate legăturile de lungă durată prin desfăşurarea de exerciţii, instrucţie şi cursuri", a precizat Reynolds într-un comunicat transmis agenţiei germane de presă.

Ea a spus că programul face parte dintr-o "serie de iniţiative de aprofundare a angajamentului semnificativ cu Pacificul, pentru a construi o regiune sigură din punct de vedere strategic, stabilă economic şi suverană politic". "Deciziile cu privire la locul şi momentul când vor fi desfăşurate aceste activităţi vor fi luate în consultare strânsă şi adaptate pentru a satisface nevoile partenerilor noştri regionali", a declarat Alex Hawke, ministrul pentru dezvoltare internaţională şi Pacific.

Câmpul de luptă din Pacific

 

În ultimii ani, Pacificul a fost cel mai nou câmp de luptă între China şi Statele Unite şi aliaţii lor, inclusiv Australia. Luni, Wall Street Journal a relatat că China şi Cambodgia au ajuns la un acord secret - negat de ambele ţări - de a plasa forţe armate la o baza navală cambodgiană lângă Sihanoukville. Australia a declarat că doreşte clarificări din partea Cambodgiei.

Forţele de apărare australiene au amplificat de asemenea o iniţiativă a guvernului de două miliarde de dolari americani, "Pacific Step-Up", printr-o serie de angajamente militare în regiune.

Vezi și: Rusia și China au efectuat un zbor comun în Marea Japoniei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel