Raport ISW: Rusia nu are capacitatea de a susține mai multe ofensive militare majore

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War - ISW) susţine că Rusia nu a demonstrat că are capacitatea de a susține mai multe operațiuni ofensive majore în același timp. Analiștii ISW au concluzionat că este puțin probabil ca ofensivele militare ale Rusiei să vizeze orașul Zaporojie de pe linia frontului vestic Donețk - Zaporojie, în timp ce armata rusă continuă să se pregătească pentru o ofensivă în vestul regiunii Luhansk.

ISW continuă să urmărească desfăşurările rusești de echipamente militare și de unități de elită și pregătirile logistice în Oblastul Luhansk ocupat. De asemenea, forțele rusești intensifică atacurile asupra Bakhmut, neglijând liniile de front din jurul orașului Donețk.

"Armata ucraineană a raportat că forțele rusești nu au masat un grup de atac suficient de puternic pentru a desfășura o ofensivă în direcția Zaporojie", sugerează raportul ISW.

Între timp, surse rusești au afirmat că forțele ruse au obținut câștiguri teritoriale în regiunea Zaporojie la sfârșitul lunii ianuarie. ISW consideră că aceste afirmații au fost probabil parte a unei campanii a războiului informaţional menită să disperseze forțele ucrainene înainte de "ofensiva decisivă în est".

Analiștii ISW consideră că Rusia nu a reușit să demonstreze capacitatea de a susține multiplele operațiuni ofensive majore care ar fi fost necesare pentru a cuceri orașul Zaporojie.

 

Situația din Bakhmut devine din ce în ce mai dificilă pentru forțele ucrainene - serviciile secrete britanice

 

De asemenea, după cum raportează Serviciul militar britanic de Informații, forțele ruse au îngreunat situația în ultima săptămână pentru militarii ucrainei care lupta pentru apărarea oraşului Bakhmut.

În raport se precizează că Rusia a continuat să facă mici progrese în încercarea sa de a încercui orașul Bakhmut.

M03 și H32 - cele două drumuri principale care permit militarilor ucraineni să aibă acces în oraşul Bakhmut sunt ţinta atacurilor ruse. La începutul săptămânii, este foarte probabil ca forțele paramilitare Wagner să fi cucerit o rută de acces care leagă Bakhmut de orașul Siversk. În timp ce mai multe rute alternative de aprovizionare rămân la dispoziția forțelor ucrainene, dar Bakhmut este din ce în ce mai izolat.

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării din Ucraina a raportat că Rusia și-a desfășurat toate forțele pentru a străpunge linia de apărare ucraineană și a înconjura Bakhmut, precum și pentru a lansa o ofensivă pe frontul Lyman.

Trebuie precizat că forțele ruse de ocupație au lansat un atac asupra orașului Harkov și a regiunii Harkov în dimineața zilei de duminică, 5 februarie. Oleh Siniehubov, șeful administrației militare din regiunea Harkov a comunicat aceste informaţii într-un mesaj publicat pe reţeaua de mesagerie Telegram.

"În atenția locuitorilor din Harkov și din regiunea [Harkov]! Ocupanții desfășoară atacuri! Rămâneți în adăposturi!", a spus Oleh Siniehubov.

Siniehubov a adăugat că rapoartele preliminare indică faptul că o rachetă S-300 a lovit o zonă din centrul orașului Harkov. Alte două rachete rusești au lovit cartierul Kiev din centrul orașului Harkov. Până în prezent nu au fost raportate victime sau decese.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel