Raport al serviciilor britanice: Până în 2025, Rusia va pierde peste 500.000 de militari în Ucraina și va avea nevoie de 10 ani să-și reconstruiască forțele

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine concept a propagandei ruse pentru a promova invadarea neprovocată a Ucrainei. Foto: Ministerul rus al Apărării
Imagine concept a propagandei ruse pentru a promova invadarea neprovocată a Ucrainei. Foto: Ministerul rus al Apărării

Potrivit unui raport al Serviciului de informații militare din cadrul Ministerului britanic al Apărării, care a fost publicat pe 30.12.2023, dacă pierderile armatei ruse din Ucraina vor continua la nivelul actual, până în anul 2025, acestea vor depăși o jumătate de milion de militari (morți sau răniți).

Spre comparație, trebuie precizat faptul că, în timpul războiului din Afganistan, desfășurat în perioada 1979-1989, trupele sovietice au pierdut aproximativ 70.000 de militari.

După cum au precizat analiștii militari britanici, numărul mediu de soldați morți sau răniți în cursul unei zile a crescut cu 300 de persoane în anul 2023 față de anul anterior, potrivit datelor britanice preluate de portalul Teraz.sk. Această creștere a fost determinată de reducerea calității Forțelor Armate ruse, care s-a produs din cauza trecerii la o armată “mai numeroasă, dar mai puțin calitativă”, prin cooptarea de rezerviști începând din septembrie 2022.

 

Rusia va avea nevoie de 10 ani pentru a-și reconstrui forțele

 

2. Lansator r... (screenshot-2023-10-28-171743_52265000.png)

Lansator rus antitanc de tip Kornet. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Estimările specialiștilor militari din Marea Britanie arată că armata rusă va avea nevoie de 5-10 ani pentru a-și reconstrui forțele experimentate și bine antrenate. Ucraina respinge atacurile rusești de aproape doi ani.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă, 30 decembrie, că salvatorii din Ucraina încă mai caută victimele atacului aerian rusesc din data de 29.12.2023, care s-a soldat cu moartea a 39 de persoane și rănirea altor 150.

Guvernul britanic a anunțat că va direcționa către Ucraina câteva sute de rachete antiaeriene, care vor ajuta armata ucraineană să respingă atacuri de acest tip. Deja de câteva săptămâni, Zelenski le solicită aliaților occidentali să trimită în Ucraina mai multe mijloace de apărare antiaeriană.

“Rusia a folosit astăzi aproape toate categoriile de arme din arsenalele sale”, a precizat Zelenski vineri pe rețeaua de socializare X, menționând că Forțele Armate ruse au întrebuințat în luptă o gamă largă de armamente, inclusiv rachete balistice și rachete cu traiectorie liniară.

Până în prezent, Marea Britanie a acordat Ucrainei un ajutor în valoare de aproximativ 5,3 miliarde de euro. Până la sfârșitul anului financiar, partea britanică va mai cheltui în acest scop alte 2,65 de miliarde de euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel