Rănile scufundării crucișătorului Moskva. Generalul Petrescu: Rusia și-a intensificat activitatea aeriană în Marea Neagră

Darius Muresan |
Data publicării:
Fregata olandeză Evertsen, hărțuită în luna iunie a anului 2021 în Marea Neagră de aviația militară rusă. Sursa foto: Ministerul Apărării din Olanda/Twitter
Fregata olandeză Evertsen, hărțuită în luna iunie a anului 2021 în Marea Neagră de aviația militară rusă. Sursa foto: Ministerul Apărării din Olanda/Twitter

Generalul Daniel Petrescu Șeful Statului Major al Apărării, în cadrul unui interviu televizat, a vorbit despre misiunile de poliție aeriană pe care aeronavele noastre F-16 împreună cu cele aliate le desfășoară de la Baza Mihail Kogălniceanu.

În cadrul unui interviu la Antena 3, șeful armatei spune că față de aceeași perioadă a anului trecut numărul avioanelor rusești care se apropie de spațiul nostru aerian a crescut cu aproximativ 30-40%.

„Forțele Aeriene Române ridică avioanele de fiecare dată când se apropie de spațiul nostru avioane ruse. Există o creștere cu 30% - 40% față de anul trecut. După scufundarea crucișătorului Moskva observăm reducerea ctivității navale și creștere acelei aeriene a Federației Ruse în Marea Neagră”, a precizat generalul Daniel Petrescu.

Amintim că în seara zile de 13 aprilie, mass-media de la Kiev, citând mai mulţi oficiali ucraineni, raporta că nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul rus Moskva a fost lovit de sistemul de rachete de coastă RK-360MT „Neptun”.

Rușii au negat inițial informația, apoi, puși în fața faptului împlinit, au fost nevoiți să recunoască că Moskva, nava amiral a Flotei, s-a scufundat. 

Federația Rusă nu recunoaște nici azi că nava amiral a Flotei Ruse a Mării Negre a fost scufundată de ucraineni, chiar și în fața evidențelor. Kremlinul consinuă să spună că Moskva s-a scufundat după ce un incendiu izbucnit la bord a afectat sistemele de muniție. 

În ceea ce privește Poliția Aeriană la Marea Neagră, alături de F-urile noastre în prezent participă și avioanele britanice Eurofighter Typhoon.

Pe data de  8 aprilie, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc ceremonia de certificare NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii în vederea executării Serviciului de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

Este a patra misiune de acest tip îndeplinită în România de avioane de vânătoare britanice, după cele din 2017, 2018 și 2021.

CITEȘTE ȘI: Rușii au găsit înlocuitor pentru crucișătorul Moskva. Fregata Amiral Makarov va fi nava amiral a Flotei din Marea Neagră

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel