Rămasă fără tehnică militară modernă, armata rusă scoate de la naftalină cele mai vechi versiuni ale tancului T-72

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Federația Rusă începe să scoată din depozite cea mai veche versiune a tancului T-72 pentru înarmarea trupelor mobilizate care urmează să ia parte la agresiune militară asupra Ucrainei.

Un material video în care este surprinsă deplasarea unui tren care transporta mai multe tancuri T-72 - cea mai veche versiunea a acestuia - a fost publicat pe reţelele de socializare.

Analiştii militari ai publicaţiei ''Ukrainian Military Center'' au analizat şi au stabilit că tancurile T-72 sunt unele dintre cele mai vechi - acest lucru este indicat de absența completă a protecției dinamice atât pe turelă, cât și pe carena tancului. 

Potrivit analiştilor, tancurile T-72 ''Ural'' pe care le observăm în acest material video sunt o versiune sovietică, oferită prima dată armatei ruse în anul 1973.

Nu se știe în ce stare tehnică se află tancurile din videoclip. Nu este clar dacă acestea urmează să fie transferate trupelor nou mobilizare, în această formă sau dacă acestea urmează să fie livrate către întreprindere ruse de armament pentru reparații și posibila echipare cu sisteme de protecție.

În total, Rusia ar putea avea câteva mii de tancuri T-72 în depozitele armatei ruse, în diferite condiții tehnice. Anterior, Federația Rusă a mai scos din depozite în ultimele luni prima generaţie a tancului T-80 şi vechile tancuri T-62M - acest tip au fost deja distruse și capturate de Forțele Armate ale Ucrainei.

Astfel, putem trage în continuare concluzia că pierderile grele înregistrate de ruşi, mai ales la capitolul tehnică militară, determină acum armata rusă să scoată din depozite unele dintre cele mai vechi tancuri pentru a le arunca în luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel