Raiduri americane împotriva Al-Shabab. Zeci de morți în Somalia

Sebastian Florea / 20 noi 2018 / 20:44

Armata SUA anunţă uciderea a 37 de militanţi Al-Shabab în raiduri aeriene în Somalia.

Două raiduri aeriene ale SUA s-au soldat cu moartea a 37 de militanţi Al-Shabab săptămâna aceasta în Somalia, a anunţat marţi armata americană, citată de dpa. Cele două raiduri de la Debatscile au fost efectuate 'în sprijinul guvernului federal al Somaliei' cu scopul de a continua să 'scadă capacitatea Al-Shabab de a organiza noi atacuri, de a-i deteriora reţeaua de conducere şi de a-i bloca libertatea de manevră în regiune', se arată în comunicatul Comandamentului pentru Africa al forţelor SUA.

În comunicat se precizează că niciun civil nu a fost ucis în raidurile de luni. Forţele americane cooperează cu cele ale Uniunii africane, AMISOM, şi cu forţele de securitate naţionale somaleze în cadrul unor operaţiuni antiteroriste în statul est-african. Mişcarea Al-Shabab, afiliată la reţeaua teroristă internaţională Al-Qaida şi care urmăreşte crearea unui stat islamic în Somalia, lansează cu regularitate atacuri asupra unor clădiri guvernamentale, hoteluri sau restaurante.

Acum două săptămâni, cel puţin 13 civili şi şase terorişti au fost ucişi în explozia a trei maşini-capcană într-o zonă aglomerată din capitala somaleză Mogadiscio, atacul fiind revendicat de gruparea Al-Shabab.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy