Rachetele rusești lovesc din nou Ucraina. Aviația strategică este în alertă în vestul și sud-vestul Rusiei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse locale ucrainene au informat că, în noaptea de 02.01.2024, Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra unor ținte din Ucraina. Alerte de raid aerian au fost declanșate pe întreg teritoriul ucrainean.

Cel puțin 16 bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS și patru bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au lansat rachete de croazieră, care au intrat în spațiul aerian al Ucrainei din Regiunile Sumy și Herson.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, în timpul atacului au fost întrebuințate și rachete cu bazare aeriană de tip Kh-59 utilizate de Aviația tactică.

După cum au anunțat și sursele rusești, lovitura asupra Ucrainei a fost una combinată, fiind întrebuințate atât rachete cu bazare aeriană, cât și terestră. Mai multe explozii au fost înregistrate în Harkov și Kropyvnitskyi. În același timp, a fost lovit și un aerodrom ucrainean, dar nu au fost precizate detalii despre acesta. Rachetele rusești s-au îndreptat și către Regiunile Kiev și Jitomir, mai multe explozii fiind semnalate chiar în capitala Ucrainei.

Între timp, au apărut informații și despre declanșarea unui al doilea val de atacuri. Pe parcursul acestuia, șapte bombardiere strategice Tu-95MS au lansat rachete din zona Mării Caspice. Au fost furnizate date și despre decolarea unor avioane de vânătoare MiG-31K, dotate cu rachete Kinjal, iar sursele ucrainene au vorbit despre lansarea de rachete hipersonice. Efortul principal al loviturilor este direcționat către Regiunile Kiev, Vinnytsa și Kirovograd. Atacul încă nu a fost încheiat, iar exploziile au fost din nou auzite la Kiev.

Pe rețelele de socializare, utilizatorii ruși au confirmat faptul că mai multe aeronave MiG-31K au decolat de la baza aeriană din Savasleika. Cel puțin patru rachete Kinjal au intrat pe teritoriul Ucrainei prin Regiunea Harkov.

După anumite surse, Rusia ar fi executat cel mai masiv atac cu rachete Kinjal de la începutul conflictului cu Ucraina. Acestea raportează cel puțin 11 lansări de rachete de acest tip, însă atacurile nu par să se fi încheiat.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a vorbit și despre respingerea unui atac nocturne cu drone kamikaze de tip Geran, precizând că toate aparatele de zbor fără pilot au fost distruse. Potrivit reprezentanților militari ucraineni, apărarea antiaeriană a doborât 35 de drone de acest tip.

În ceea ce privește atacurile cu drone Geran, trebuie precizat faptul că, practic, acestea nu au fost oprite de la începutul anului. După ce în noaptea de 01 ianuarie a fost întrebuințat un număr record de aproximativ 90 de drone kamikaze, atacurile au continuat, la intervale de 8-9 ore, incluzând lansarea câtorva zeci de aparate de zbor fără pilot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel