Rachetele rusești au zburat din nou deasupra Ucrainei. Loviturile au vizat obiective de infrastructură, inclusiv două aerodromuri din regiunile Harkov și Poltava

Ionel Copcea |
Data publicării:

Corespondenții de război ruși, dar și surse ucrainene, au informat că, în cursul nopții de 16.02.2024, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat noi atacuri masive cu rachete asupra unor obiective de infrastructură ale armatei ucrainene, îndeosebi din regiunile Harkov și Poltava.

Primele rapoarte despre rachetele aflate deasupra regiunii Sumy au apărut în jurul orei 01:00 (ora Moscovei). Ulterior, mai multe explozii au fost semnalate în orașul Myrhorod din regiunea Poltava.

În zona localității se află unul dintre principalele aerodromuri folosite de Forțele Aeriene ale Ucrainei. Probabil că, trupele ruse au vizat distrugerea aeronavelor, a depozitelor de muniții și a infrastructurii aerodromului.

La ora 02:00 au apărut informații despre noi rachete care zboară spre regiunea Harkov. Acestea au fost urmate de o serie de explozii, chiar pe teritoriul regiunii. În special, a fost vizată localitatea Lyubotyn, care găzduiește un alt aerodrom ucrainean. Potrivit datelor apărute pe rețelele de socializare, în urma loviturilor, în zonă au fost semnalate întreruperi de curent.

Înainte de aceasta, mai multe explozii au fost raportate și în localitățile Vovchansk și Liptsi. Acestea se află, de asemenea, în regiunea Harkov și conțin numeroase facilități aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei, în special locuri de dislocare a personalului și echipamentelor militare, inclusiv pentru mercenari străini.

După cum se poate constata, obiectivul principal al atacului rusesc din timpul nopții a fost reprezentat de aerodromurile armatei ucrainene. Deocamdată, sursele ucrainene nu au făcut precizări referitoare la consecințele loviturilor cu rachete rusești asupra aerodromurilor din Myrhorod și Lyubotyn.

Comentariul autorului: Cu o zi înainte, trupele ruse au executat un alt atac masiv cu rachete asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei, în care au fost întrebuințate 26 de rachete balistice și de croazieră. După cum au informat oficialii militari ucraineni, jumătate dintre acestea, respectiv 13 rachete, au fost interceptate și distruse de mijloacele de apărare antiaeriană.

Probabil că, loviturile din această noapte au inclus, în special, rachete de aviație (Kh-59), lansate de avioanele tactice din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

De asemenea, având în vedere că atacul a vizat ținte din apropierea frontierei rusești, se poate aprecia că militarii ruși au folosit din nou și rachete balistice lansate cu ajutorul complexelor operativ-tactice Iskander-M, care au o rază de acțiune de maximum 500 de kilometri.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel