Rachete Iskander sau S-300 au lovit o cafenenea din Kramatorsk. Opt morți și zeci de răniți (oficiali ucraineni)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Atacul din Kramatorsk / Biroul procurorului general al Ucrainei
Atacul din Kramatorsk / Biroul procurorului general al Ucrainei

O rachetă rusă a lovit marți o cafenea plină de oameni din centrul orașului Kramatorsk din estul Ucrainei, a informat Reuters, citând administrația locală. 

Opt persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise în atac. 56 de persoane au fost rănite. Bilanțul actualizat a fost publicat de agenția Ukrinform miercuri dimineață.

„Conform informațiilor preliminare, oamenii se află încă sub ruinele pizzeriei - o operațiune de salvare este în desfășurare”, a informat Kyrylenko marți seară.

Potrivit ziarului UkrainskaPravda, se pare că rachetele S-300 zburau în direcția orașului. Prin urmare, a fost declarată o alertă de trafic aerian. „Prima lovitură a lovit un restaurant din centrul orașului”, a precizat Yermak.

Procurorul general Andrei Kostin a declarat că 60 de persoane au fost rănite. Oficialul susține că lovitura a fost efectuată de două rachete Iskander.

O clădire de hotel, o cafenea și alte câteva case private au fost avariate în timpul loviturii din centrul orașului Kramatorsk, a declarat și ministrul ucrainean de interne Ihor Klymenko, potrivit Radio Svoboda .

Kramatorsk este situat în nordul regiunii Donețk, nu departe de orașele Sloviansk și Lîman și la aproximativ 30 de kilometri de Bahmut, care a fost locul de lupte active între armatele ruse și ucrainene de mai multe luni.

Anul trecut, la începutul lunii aprilie, la scurt timp după începutul invaziei ruse a Ucrainei, rachetele rusești au lovit gara din Kramatorsk, folosită de civili pentru a evacua în zone mai sigure. Zeci de oameni au murit în atacul de atunci.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel