R. Moldova. Partidul pro-rus „ȘOR” ar putea fi clonat: Blocul politic ȘOR ”Șansă. Obligații. Realizare”, noua formațiune gândită de oligarhul Ilan Șor

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ilan Șor. Foto: Ilan Shor @OfficialFacebook
Ilan Șor. Foto: Ilan Shor @OfficialFacebook

Partidul pro-rus „Șor”, care a fost recent recunoscut ca neconstituțional, se transformă într-o formațiune politică care are , practic, aceeași denumire pentru electorat: Blocul „Șansă. Obligații. Realizare”, care se va numi scurt ȘOR.

Potrivit Newsmaker, Ilan Șor plănuiește să preia funcția de „coordonator politic” într-o nouă formațiune politică, Blocul „Șansă. Obligații. Realizare” - ȘOR.

El a mai declarat că intenționează să facă recurs la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) cu privire la decizia Curții Constituționale de a declara ilegal partidul ȘOR.

Până atunci, ”la solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei”, conducerea partidului lichidat intenționează să inițieze crearea unei noi formațiuni politice, intitulată Blocul „Șansă. Obligații. Realizare” - ȘOR. „Acest bloc va implementa toate proiectele pe care partidul Șor le-a implementat înainte”, susține Șor.

Rămâne de văzut dacă autoritățile Republici Moldova vor aproba înființarea formațiunii politice gândite de oligarhul Ilan Șor.

Totodată, oligarhul fugar a subliniat că scopul noii formațiuni este câștigarea alegerilor locale, prezidențiale și parlamentare, precum și o „Moldovă o țară prosperă, prosperă, cu adevărat independentă”.

„Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a emis o hotărâre ilegală și fără precedent, privind lichidarea Partidului „ȘOR”. Accentuez faptul că Maia Sandu poate distruge o persoană juridică, dar nu și ideea, emoțiile și tot ceea ce a fost construit până acum de echipa Partidului „ȘOR”, prima formațiune care a demonstrat că promisiunile se îndeplinesc după alegeri și căreia nu-i este rușine să se uite în ochii oamenilor. (…) Sutele de mii de oameni, care beneficiază de pe urma proiectelor de succes ale Partidul „ȘOR”, solicită continuitate”, a scris Șor, pe rețelele de socializare.

Ilan Șor a mai declarat că ”La solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei” a inițiat formarea unui bloc politic „care va reprezenta toate proiectele realizate până acum de Partidul „ȘOR””.

***

Pe 19 iunie, judecătorii Curții Constituționale a Moldovei s-au pronunțat asupra sesizării depuse de Guvern privind declararea formațiunii politice, conduse de Ilan Șor, în afara legii. Astfel, ei au constatat că formațiunea politică a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și au pus în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani de închisoare, încă în 2017, în prima instanță, pentru rolul jucat în „furtul miliardului” din sistemul bancar, dar procesul în apel trenează. Sentința a fost atacată în instanța de apel. În februarie 2018, dosarul de condamnare a fost transferat la Curtea de Apel Cahul. De atunci au fost convocate zeci de ședințe de judecată, majoritatea dintre ele fiind amânate pe diverse motive.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel