R. Moldova e pregătită să facă față unui val mare de refugiați în cazul asedierii Odesei și nu exclude provocări în Transnistria

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Republica Moldova este pregătită să facă față unui val și mai mare de refugiați în cazul în care armata rusă va ataca Odesa. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său elvețian, Ignazio Cassis.

Potrivit șefului statului vecin, autoritățile de la Chișinău sunt conștiente de probabilitatea unui asemenea scenariu și lucrează împreună cu organizațiile ONU pentru a fi pregătite, însă speră că acest lucru nu se va întâmpla.

”Aici sunt două lucruri pe care trebuie să le facem. În primul rând, trebuie să asigurăm un coridor cât mai scurt pentru acești oameni, ca ei să reușească să intre pe teritoriul republicii noastre în siguranță și să le asigurăm asistența necesară la hotar. De asemenea, trebuie să avem soluții în cazul în care doresc să plece mai departe. Coridoarele verzi spre România trebuie să funcționeze la o capacitate mai mare decât până acum” a declarat Maia Sandu, citată de portalul Deschide.md.

Președintele nu exclude că ar putea avea loc anumite provocări în regiunea transnistreană, unde sunt dislocate trupe și armament rusesc, dar spune că, deocamdată, nu se atestă mișcări de forțe în regiune.

”Evident că există riscuri și noi vorbim despre ele deschis. În același timp, așa cum am spus de la începutul războiului, nu există nicio premisă și nicio informație care ar confirma că există riscul unui atac militar împotriva R. Moldova. Cetățenii noștri trebuie să cunoască faptul că facem tot ce depinde de noi ca să menținem pacea în R. Moldova. Toate acțiunile noastre au la bază un obiectiv de bază: să menținem pacea în R. Moldova”, a conchis Maia Sandu, potrivit sursei citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel