Orban, nou discurs pro-rus: Țările care susțin războiul vor plăti ”sume inimaginabile”  / Ungaria ar fi dezavantajată de achiziția comună de gaz

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ungaria se poate alimenta singură cu gaz, iar occidentalii nu, a declarat Viktor Orbán, vineri, la Kossuth Radio.

Premierul mai vorbește despre sumele inimaginabil de mari pe care Occidentul le va plăti în Ucraina, dar nu spune o vorbă despre distrugerile masive provocate de Rusia.

El a adăugat că motivul pentru care Ungaria nu participă la achiziția comună de gaze din UE este pentru că ”suntem mai pricepuți să cumpărăm pe cont propriu decât dacă am aștepta pe alții”.

Premierul a subliniat că Ungaria nu susține împărțirea obligatorie a rezervelor de gaze între statele membre, adică după ce țara și-a rezolvat aprovizionarea anuală cu gaze, să transfere gazele către acele țări care nu au putut face acest lucru pentru că au susținut sancțiunile. , a relatat el, despre el în M1 News.

Bunul simț va câștiga teren mai devreme sau mai târziu, iar războiul poate fi încheiat doar dacă părțile adverse ajung la un acord - a spus Viktor Orbán.

„Suntem mai pricepuți să ne procuram gaz pe cont propriu decât să așteptăm pe alții. De aceea, nu există niciun motiv să renunțăm la un puct forte pe care îl avem în schimbul unei politici comune, de a cărei existență nu suntem deloc convinși. Așadar, astăzi Ungaria se poate aproviziona cu gaz, în timp ce țările occidentale nu. De ce ar trebui să facem echipă cu ei pentru a le face împreună? Ar fi doar un lucru rău pentru noi”, a subliniat Viktor Orbán.

 

Se conturează trei cheltuieli majore privind Ucraina, încearcă să ne sperie Orban

 

Ungaria se află în faţa unor decizii dificile dacă să participe sau nu la procesul de susţinere financiară a Ucrainei, a declara Orban.

În opinia premierului, țările occidentale trebuie să plătească pentru reconstrucția Ucrainei. ''Discuţia este despre sume inimaginabile'', a remarcat Orban, adăugând că, ''nici măcar înainte de război, Ucraina nu putea încasa suficienţi bani'' pentru a-şi susţine bugetul.

Totuși, Orban nu pomenește nimic despre sumele pe care Rusia ar trebui să le plătească Ucrainei drept compensație pentru distrugerile masive ale infrastructurii și orșelor ucrainene.

Primul este costul războiului, apoi reconstrucția post-conflict. La cestea se adaugă și banii necesari pentru ca Ucraina să funcționeze și să nu intre în colaps, spune Orban.

În ce priveşte războiul provocat de agresiunea neprovocată a Rusiei, premierul ungar a spus ca se aşteaptă la o intensificare a apelurilor către UE pentru a sprijini o încetare a focului şi negocieri de pace. 

Premierul a subliniat că Ucraina este astăzi o țară disfuncțională. „Ar fi cinci miliarde de euro pe lună pe care statul ucrainean trebuie să nu se prăbușească, iar întrebarea este cine va da acești bani”.

Viktor Orban s-a declarat din nou împotriva sancţiunilor impuse Rusiei, apreciind că acestea au avut ca efect în UE plata unei ''suprataxe pentru sancţiuni'' în sectorul energetic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel