Putin, vizibil nervos, i-a amenințat pe cei „seduși” să ajute Ucraina: Vor fi consecințe cum nu au văzut vreodată în istoria lor

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, în timpul discursului în care a anunțat invadarea Ucrainei. Sursă foto: Captură video YouTube @RussiaToday
Vladimir Putin, în timpul discursului în care a anunțat invadarea Ucrainei. Sursă foto: Captură video YouTube @RussiaToday

Președintele Vladimir Putin a avut un discurs deosebit de violent, la ora 5:45, ora Moscovei, în care a anunțat o operațiune militară de amploare împotriva Ucrainei.”

Putin a justificat invazia de „genocid” împotriva rusofonilor din estul Ucrainei, precizând că Federația Rusă va „demilitariza” și „denazica” Ucraina, frază care trădează intenția de a rupe Ucraina.

În discursul său profund revanșard, Vladimir Putin a ținut să transmită și un avertisment statelor NATO să nu fie „seduse” de a intervenit pentru Ucraina, în caz contrar vor exista consecințe inimaginabile iar Moscova e decisă să meargă până la capăt.

„Câteva cuvinte pentru cei seduși să se implice. Răspunsul Rusiei va fi imediat și va avea consecințe cum nu au văzut vreodată în istoria lor”, a precizat Vladimir Putin.

Ulterior Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu vrea să ocupe teritorii din Ucraina. 

 

Putin amenință nervos cu consecințe cum nu s-au mai văzut în istorie dacă cineva va fi sedus să ajute Ucraina

 

Miroslav Tașcu Stavre, expert în relații internaționale și lector universitar la Universitatea din București, într-o intervenție la postul de televiziune Antena 3, a analizat fraza lui Vladimir Putin și acțiunile Rusiei, parcă scăpată de sub control.

Cu siguranță e un avertisment explicit și direct adresat de Rusia. Se vedea nervozitatea pe fața lui Vladimir Putin, nervozitate pentru că nu a reușit să provoace” incident pentru a justifica invazia, spune expertul. „E evident pentru toată lumea că vorbim de o invazie”, a precizat profesorul.

„E o încercare de dezmembrare a Ucrainei și de federalizare a ei. Ceea ce nu a reușit (n.r. - Vladimir Putin) cu pistolul pe masă, cu pistolul la tâmpla relațiilor internaționale, încearcă acum prin forță”, a conchis Miroslav Tașcu Stavre.

După operațiunea rusă la scară largă împotriva Ucrainei, începută de Federația Rusă în această dimineață, Kievul a confirmat că mai multe persoane au fost ucise, tancurile rusești intră prin mai multe puncte de frontieră, iar orașe importante din mai multe orașe au fost bombardate de Armata rusă.

CITEȘTE ȘI: Harta invaziei ruse în Ucraina. Rusia prinde în clește și atacă din Nord spre Sud, din Belarus și Crimeea

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel