Biden: Israelul nu va rămâne fără muniții pentru Iron Dome. SUA iau în considerare trimiterea unui al doilea portavion

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un F/A-18F, zburând deasupra portavionului USS Gerald R. Ford, în timpul unor teste. Sursă foto: U.S. Navy via. The Drive
Un F/A-18F, zburând deasupra portavionului USS Gerald R. Ford, în timpul unor teste. Sursă foto: U.S. Navy via. The Drive

Preşedintele SUA, Joe Biden, a denunţat marţi Hamas şi a subliniat sprijinul Statelor Unite pentru Israel, care deplânge moartea a peste 1.000 de persoane, printre care cel puţin 14 americani, în urma unui atac surpriză lansat de gruparea militantă palestiniană.

Nu există nicio scuză pentru terorism. Hamas nu susține poporul palestinian, pe care îl folosește ca scut uman, a declarat Biden.

”Tocmai am vorbit cu premierul Netanyahu. SUA susține Israelul în răspunsul său  împotriva Hamas, a declarat Biden, într-o declarație făcută marți seara. Ne vom asigura că Israelul nu va rămâne fără muniții pentru Iron Dome. Când congresul se va reuni, ne vom asigura că Israelul nu va rămâne fără muniții.

Suntem pregătiți să mutăm și alte trupe dacă este nevoie, pe lângă grupul de luptă al portavionului USS Gerald Ford, a mai a spus Biden.

Statele Unite şi-au sporit prezenţa militară în regiune pentru a-şi consolida efortul de descurajare şi sunt pregătite să desfăşoare resurse suplimentare dacă este necesar, a anunţat preşedintele american.

WP scrie că SUA analizează opțiunea de a trimite un al doilea portavion naval în Israel.

Grupul de lovire al portavionului USS Dwight D. Eisenhower trebuia să plece în această săptămână spre Orientul Mijlociu. Acesta ar putea ajunge în Orientul Mijlociu în aproximativ două săptămâni, au spus oficialii apărării.

USS Gerald R. Ford și navele care îi însoțesc, dintre care unele au capacități nucleare, sunt așteptate să sosească cel mai târziu marți, au declarat oficialii apărării.

Pentagonul analizează dacă Eisenhower va înlocui USS Ford sau dacă vor rămâne ambele grupuri navale, au spus oficialii apărării.

 

Vladimir Putin:valul de violență dintre Israel și palestinieni indică eșecul politicii SUA

 

„Cred că mulți vor fi de acord cu mine când spun că acesta este un exemplu clar al eșecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu”, i-a spus Putin premierului irakian Mohamed Shia Al-Sudani, aflat în vizită la Moscova.

Președintele rus a mai spus că Statele Unite au încercat să „monopolizeze” eforturile internaționale pentru a obține pacea în regiune și a acuzat Washingtonul că neglijează încercarea de a găsi un compromis care să fie acceptabil pentru toate părțile.

Statele Unite, a spus Putin, au ignorat interesele palestinienilor, inclusiv nevoia acestora pentru un stat palestinian independent.

Palestinienii vor un stat în Cisiordania și Fâșia Gaza cu Ierusalimul de Est ca capitală.

Kremlinul a anunțat anterior că este în contact cu ambele părți și va încerca să joace un rol în rezolvarea conflictului dintre ele.

 

Conducătorul saudit Mohamed Bin Salman sprijină palestinienii

 

Conducătorul saudit Mohamed Bin Salman a declarat, într-o conversație telefonică cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, că țara sa va continua „să stea alături de poporul palestinian pentru a-și atinge primele legitime pentru o viață demnă”, relatează BBC marți.

Bin Salman i-a spus președintelui palestinian să coopereze cu toate partidele internaționale și regionale pentru a preveni „extinderea” conflictului.

Abbas, care conduce mișcarea Fatah care controlează Cisiordania și este, de asemenea, liderul Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OLP), și Hamas, care controlează Fâșia Gaza, sunt rivali politici.

Sprijinul Arabiei Saudite pentru palestinieni vine pe fondul discuțiilor trilaterale dintre Israel, Arabia Saudită și Statele Unite pentru normalizarea relațiilor dintre Riad și Tel Aviv.

Analiştii cred că, din cauza escaladării conflictului, discuţiile privind normalizarea au primit o lovitură grea.

Ministerul de Externe al Arabiei Saudite a cerut sâmbătă „încheierea imediată a violenței dintre Israel și palestinieni”, a informat agenția de presă de stat.

„Urmăm o evoluție fără precedent între o serie de facțiuni palestiniene și forțele de ocupație israeliene care a dus la niveluri ridicate de violență pe numeroase fronturi”, se arată în comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel