Putin va participa la o reuniune extraordinară a Consiliului OTSC pentru „a acorda asistență” Armeniei, privind situaţia de la graniţa cu Azerbaidjan

Consiliul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) se reunește vineri, 28 octombrie, pentru a stabili măsurile de „asistență” pentru Armenia.

Măsurile de acordare de asistenţă Armeniei vor fi analizate în Consiliul de Securitate Colectivă al OTSC (Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă) din 28 octombrie, informează, joi, canalul Telegram al OTSC, relatează Rador.

Armenia solicită discutarea situaţiei de la graniţa cu Azerbaidjan.

"În cadrul sesiunii, este planificată discutarea rezultatelor activităţii misiunii OTSC, trimisă în Armenia la 15 septembrie 2022 prin decizia Consiliului de Securitate Colectivă al OTSC în urma agravării situaţiei de la graniţa armeno-azeră.

Este a planificată, de asemenea, analizarea măsurilor comune pentru acordarea de asistenţă Republicii Armenia" - se afirmă în mesaj.

Întâlnirea va avea loc prin videoconferință, iar Kremlinul a spus că președintele rus Vladimir Putin va lua parte la ea.

Menţionăm că, la 20 octombrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că, în viitorul apropiat, liderii statelor membre OTSC vor examina un proiect de hotărâre privind măsurile comune de acordare de asistenţă Armeniei.

Anterior, premierul armean, Nikol Paşinian, a declarat că Erevanul va iniţia o reuniune extraordinară a Consiliului de Securitate Colectivă OTSC pentru a discuta situaţia de la graniţa cu Azerbaidjan. Potrivit lui Paşinian, republica se aşteaptă ca OTSC "să facă o evaluare politică clară evenimentelor şi să adopte o foaie de parcurs pentru restabilirea integrităţii teritoriale a Armeniei". 

CSTO include Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.

În paralel, Rusia va organiza, la sfârșitul acestei luni, o întâlnire trilaterală dintre Vladimir Putin, premierul armean Nikol Pashinyan și președintele azer Ilham Aliyev. Potrivit RadioEuropa Liberă - Armenia, evenimentul va avea loc la Soci.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel