Putin va asista la manevre militare în care forțele nucleare ruse vor lansa rachete balistice și de croazieră

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Kremlin

Preşedintele rus Vladimir Putin va asista sâmbătă la exerciţii ale forţelor nucleare ruse cu lansări de rachete balistice şi de croazieră, informează agenţia Interfax, preluată de Reuters, potrivit Agerpres.

Manevrele anunţate de Ministerul Apărării de la Moscova au loc în contextul tensiunilor tot mai ridicate dintre Rusia şi Occident, provocate de concentrarea forţelor armate ruse în jurul frontierelor Ucrainei.

Rusia dezminte că ar intenţiona să invadeze Ucraina.

Vineri, ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat parlamentului de la Kiev că potrivit serviciilor de informaţii probabilitatea unei escaladări majore a confruntării cu Rusia este redusă. "Serviciile noastre de informaţii văd orice mişcare care ar putea ameninţa Ucraina. Estimăm că probabilitatea unei escaladări la scară mare este redusă", a spus el.

Ministrul a afirmat că Rusia a adus în apropierea frontierelor Ucrainei circa 149.000 de militari, iar alte câteva mii urmează să ajungă în viitorul apropiat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel