”Putin trebuie luat în serios”. Angela Merkel: Liderii europeni trebuie să arate ”înțelepciune politică”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel, în timpul întrevederii de la Moscova din 20.08.2021. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel, în timpul întrevederii de la Moscova din 20.08.2021. Sursă foto: Kremlin

Fostul cancelar german, Angela Merkel, consideră că declarațiile președintelui Vladimir Putin despre intenția de a proteja integritatea teritorială și suveranitatea Rusiei cu toate mijloacele disponibile nu sunt o cacealma.

În opinia politicianului german, este necesar ca declarațiile președintelui rus să fie privite cu o atenție deosebită.

Angela Merkel, cancelar german în perioada 2005-2021, consideră că este necesară luarea în serios a cuvintelor preşedintelui rus, Vladimir Putin, având în vedere discursul televizat al şefului statului despre apărarea Federaţiei Ruse. 

“Trebuie să-i luați cuvintele în serios. A nu le respinge, ca fiind o cacealma, și a le lua în serios nu reprezintă nicidecum un semn de slăbiciune, ci un semn de înțelepciune politică. Aceasta ajută la păstrarea spațiului de manevră sau, la fel de important, chiar la dezvoltarea unuia nou”, a declarat fostul cancelar german, citat de ziarul Suddeutsche Zeitung.

Anterior, Vladimir Putin a vorbit despre șantajul nuclear al țărilor occidentale în raport cu Rusia.

“Aș vrea să-i reamintesc Occidentului că țara moastră are și diverse mijloace de distrugere, iar pentru unele componente, ele sunt chiar mai moderne decât cele ale țărilor membre NATO. Și dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru. Nu este o cacealma”, a subliniat Putin.

Ulterior, Washingtonul a început să se teamă că Moscova va folosi armele nucleare. Serviciile de informații americane studiază toate informațiile relevante care vin de la sateliți și aeronavele de cercetare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel