Putin spune că forțele ruse de ocupație au sesizat o „acalmie” a contraofensivei Ucrainei, fapt „destul de ciudat”

Darius Muresan |
Data publicării:

În cursul unor declaraţii transmise de televiziunea de stat din Rusia, preşedintele Vladimir Putin a afirmat, miercuri, că forţele ruse au sesizat o "acalmie" în contraofensiva ucraineană şi că armata ucraineană a suferit pierderi grele în urma atacurilor din sud. Liderul rus a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus că progresul armatei sale este "mai lent decât se doreşte".

Vladimir Putin a început să vorbească din ce în ce mai des despre situaţia de pe câmpul de luptă, arătând probabil astfel că războiul care durează de 16 luni a intrat într-o etapă critică odată cu declanşarea contraofensivei ucrainene.

"Destul de ciudat, în acest moment sesizăm o anumită acalmie. Acest lucru se datorează faptului că inamicul suferă pierderi serioase, atât în personal, cât şi în echipament", a spus Putin, citat de Rador. Cu toate acestea, președintele rus a adăugat că potenţialul ofensiv al Ucrainei "nu a fost încă epuizat, există şi rezerve pe care inamicul se gândeşte unde şi cum să le arunce în luptă". Pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână, el a spus că forţele ucrainene nu au "nicio şansă".

BBC l-a citat pe preşedintele Zelenski spunând într-un interviu că ofensiva militară nu decurge uşor, deoarece 200.000 km pătraţi din teritoriul ucrainean au fost minaţi de forţele ruse. "Indiferent de ce ar dori unii, inclusiv prin încercările de a face presiuni asupra noastră, cu tot respectul, vom avansa pe câmpul de luptă în modul în care considerăm că este cel mai bine", a adăugat el.

Armata ucraineană susţine că a recucerit până acum opt sate în urma contraofensivei. Contrazicând declaraţia dlui Putin despre acalmia de pe câmpul de luptă, serviciile de informaţii britanice au comunicat miercuri pe Twitter că "luptele intense continuă în sectoarele din sudul Ucrainei".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel