Putin salută relațiile de o calitate „fără precedent” dintre Rusia și China

Darius Muresan |
Data publicării:
 Armata de Eliberare a Poporului, sursă foto: News.cn via Ministerul Apărării din China
Armata de Eliberare a Poporului, sursă foto: News.cn via Ministerul Apărării din China

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat vineri relaţiile de o calitate "fără precedent" dintre ţara sa şi China condusă de Xi Jinping, în timpul unei vizite întreprinse în prima zi a Jocurilor Olimpice de la Beijing şi în plină criză cu Occidentul, informează Agerpres, care citează AFP.

"În ceea ce priveşte relaţiile noastre bilaterale, ele au progresat într-un spirit al prieteniei, al parteneriatului strategic. Ele au căpătat un caracter cu adevărat fără precedent", a declarat Vladimir Putin la începutul întrevederii sale cu omologul chinez, potrivit unor declaraţii retransmise la televiziunea rusă.

Preşedintele rus a salutat "un exemplu de relaţie demnă, unde fiecare îl ajută şi susţine pe celălalt în dezvoltarea lui".

Potrivit Moscovei, Vladimir Putin şi Xi Jinping vor prezenta în timpul acestei vizite o declaraţie asupra "viziunii lor comune" în materie de securitate internaţională, în timp ce tensiunile au escaladat puternic între Occident şi Rusia, acuzată că pregăteşte o invadare a Ucrainei, aminteşte AFP.

Beijingul şi-a exprimat sprijinul pentru Moscova în această criză, notează sursa citată.

Potrivit Kremlinului, în timpul acestei vizite a lui Vladimir Putin în China, se prevede de asemenea semnarea mai multor acorduri, inclusiv în domeniul strategic al gazului.

În acest sens, Putin s-a referit la un contract ce prevede furnizarea a 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an către China dinspre Extremul Orient rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel