Putin refuză să se vaccineze pentru ca rușii să îi urmeze exemplul: „Nu vreau să mă maimuțăresc”

Darius Muresan |
Data publicării:

Președintele Rusiei a refuzat sugestia de a face vaccinul acum pentru a încuraja şi ceilalţi cetăţeni să o facă. 

Vladimir Putin spune că ar putea face vaccinul Sputnik V la sfârşitul verii sau la începutul toamnei. Președintele rus nu se grăbeşte să facă vaccinul anti-Covid Sputnik V, produs de Rusia, în ciuda faptului că a lăudat că gradul mare de eficienţă.

În vârstă de 68 de ani, Putin a refuzat sugestia de a face vaccinul anti-Covid acum, pentru a încuraja cetăţenii ruşi să se vaccineze la rândul lor, relatează Daily Mail, potrivit Alephnews. Putin le-a spus jurnaliştilor că nu vrea să facă vaccinul în direct la televizor: „Nu vreau să mă maimuţăresc”. El a mai spus că ar urma să facă vaccinul la sfârşitul verii sau la începutul toamnei.

Putin a atras critici pentru că a spus în luna august că vaccinul este sigur şi eficient, când studiile clinice încă nu erau complete. Datele publicate la începutul lunii arată o eficienţă de 92% a vaccinului Sputnik V.

Putin a mai declarat în august că una dintre fiicele sale a fost voluntară în cadrul campaniei de vaccinare cu Sputnik V şi s-a simţit bine după aceea.

În ceea ce privește vaccinul rusesc, amintim că Ungaria este primul stat membru al Uniunii Europene care a cumpărat vaccinul Sputnik V și a devenit și primul stat din UE care a aprobat vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva COVID-19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel