Putin refuză să se vaccineze pentru ca rușii să îi urmeze exemplul: „Nu vreau să mă maimuțăresc”

Darius Muresan / 12 feb 2021 / 19:45

Președintele Rusiei a refuzat sugestia de a face vaccinul acum pentru a încuraja şi ceilalţi cetăţeni să o facă. 

Vladimir Putin spune că ar putea face vaccinul Sputnik V la sfârşitul verii sau la începutul toamnei. Președintele rus nu se grăbeşte să facă vaccinul anti-Covid Sputnik V, produs de Rusia, în ciuda faptului că a lăudat că gradul mare de eficienţă.

În vârstă de 68 de ani, Putin a refuzat sugestia de a face vaccinul anti-Covid acum, pentru a încuraja cetăţenii ruşi să se vaccineze la rândul lor, relatează Daily Mail, potrivit Alephnews. Putin le-a spus jurnaliştilor că nu vrea să facă vaccinul în direct la televizor: „Nu vreau să mă maimuţăresc”. El a mai spus că ar urma să facă vaccinul la sfârşitul verii sau la începutul toamnei.

Putin a atras critici pentru că a spus în luna august că vaccinul este sigur şi eficient, când studiile clinice încă nu erau complete. Datele publicate la începutul lunii arată o eficienţă de 92% a vaccinului Sputnik V.

Putin a mai declarat în august că una dintre fiicele sale a fost voluntară în cadrul campaniei de vaccinare cu Sputnik V şi s-a simţit bine după aceea.

În ceea ce privește vaccinul rusesc, amintim că Ungaria este primul stat membru al Uniunii Europene care a cumpărat vaccinul Sputnik V și a devenit și primul stat din UE care a aprobat vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva COVID-19.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy