Putin recunoaște criza COVID-19 în Rusia: „Avem foarte multe probleme”

Darius Muresan |
Data publicării:

Vladimir Putin a susținut o videoconferință din reședința oficială din afara Moscovei, unde a comunicat cu oficialii care conduc lupta împotriva epidemiei de Covid-19.

Întâlnirea a fost neașteptat de sumbră. Acum mai puțin de o lună, Putin era sigur că răspunsul guvernului său este unul puternic, asigurându-și cetățenii că situația este „sub control", datorită măsurilor timpurii de intervenție. Lucrurile s-au schimbat drastic.

 

Putin recunoaște problemele Rusiei în pandemia de Covid-19

 

„Avem foarte multe probleme", a spus Putin. „Nu trebuie să ne mândrim cu nimic și nu trebuie să lăsăm garda jos, fiindcă în general, cum spuneți dumneavoastră și specialiștii, nu am trecut încă de vârful epidemiei".

Potrivit DC News, care citează CNN, în timp ce Rusia are mai puține cazuri decât SUA sau cele mai afectate țări europene, numărul de cazuri confirmate a crescut fulminant. Luni, Rusia a raportat o creștere record de îmbolnăviri de la o zi la alta: 2.558.

Marți, Rusia a depășit din nou recordul, cu 2.774 cazuri noi înregistrate, iar Putin este sub focul criticilor pentru gestionarea crizei.

„Unul dintre subiectele zilei este de ce Putin este aproape nemișcat de situație", a scris membrul Centrului științific Carnegie din Moscova, Tatiana Stanovaya. „S-a adresat națiunii de doar două ori și foarte scurt, apoi a mers la spitalul din Kommunarka, însă nici nu a apreciat personal situația și nici nu a propus un plan de acțiune, limitându-se la măsuri împrăștiate și cuvinte generale. Nici urmă de dramă, de empatie sau de încercări de mobilizare".

Stanovaya consideră că Putin nu vrea să fie asociat cu măsuri dure sau nepopulare, lăsându-le pe umerii subordonaților din teritoriu. În cazul coronavirusului, sarcina de a impune restricții serioase a căzut pe umerii lui Sergey Sobyanin, primarul Moscovei.

Rusia are până în prezent 24.490 de cazuri confirmate de coronavirus și 198 de persoane au murit din cauza Covid-19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel