Putin: Războiul din Ucraina era inevitabil, mai bine că s-a întâmplat azi. Occidentul a „spălat creierii” statelor fost sovietice

Protest de susținere a Ucrainei în fața invaziei neprovocate a Rusiei
Protest de susținere a Ucrainei în fața invaziei neprovocate a Rusiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că "a devenit evident" că războiul din Ucraina era inevitabil, afirmând că este "mai bine astăzi decât mâine" că s-a întâmplat. 

"A devenit evident că ciocnirile cu aceste forţe, inclusiv în Ucraina, au fost inevitabile. Singura întrebare a fost când se va întâmpla", a declarat Putin, citat de Rador. Declarația a fost făcută în timpul unei reuniuni a Consiliului de Administraţie al Ministerului rus al Apărării.

"Bineînţeles, operaţiunile militare sunt întotdeauna asociate cu tragedii şi pierderi de oameni. Înţelegem foarte bine acest lucru şi suntem conştienţi de acest lucru, dar, din moment ce a fost inevitabil, mai bine astăzi decât mâine", a continuat Vladimir Putin. Preşedintele rus a reiterat că obiectivele Rusiei în Ucraina vor fi atinse şi că Moscova nu are "nicio limită" atunci când vine vorba de finanţarea armatei sale. "Guvernul va da tot ceea ce are nevoie armata", a subliniat Vladimir Putin.

 

Occidentul a „spălat creierii” statelor fost sovietice, în opinia lui Putin

 

Putin a mai precizat că după prăbuşirea Uniunii Sovietice, oponenţii geopolitici ai Rusiei au început să le ''spele creierul'' locuitorilor din spaţiului post-sovietic şi, în special, celor din Ucraina, relatează Agenţia de presă TASS. ''Rivalii noştri geopolitici au început să folosească '...' tot ceea ce era rău în propriile lor scopuri. Au început să se angajeze în spălarea creierului (control al minţii, n.r.) în ţările din spaţiul post-sovietic şi, mai ales, în Ucraina'', a spus preşedintele, vorbind la reuniunea extinsă a Colegiului Ministerului rus al Apărării.

Vladimir Putin a dispus ca Ministerul rus al Apărării să fie atent la criticile care sunt făcute la adresa sa şi să răspundă prompt la acestea. De asemenea, şeful statului rus şi-a exprimat convingerea că Ministerul rus al Apărării se va afla într-un dialog permanen cu cetăţenii, subliniind faptul că puterea Rusiei a fost întotdeauna în unitatea armatei şi a poporului. În timpul discursului său, Putin a mai spus că mobilizarea parţială a scos la iveală o serie de probleme care trebuie soluţionate. Potrivit preşedintelui, este necesară modernizarea sistemului de comisariate militare. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel