Putin, Prigojin și Kadîrov se cațără pe victoria de la Stalingrad și merg la Volgograd pentru a sărbători 80 de ani de la punctul de cotitură din WWII

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, cu ocazia sărbătoririi Zilei Victoriei
Vladimir Putin, cu ocazia sărbătoririi Zilei Victoriei

Publicațiile rusești arată că Volgograd este un oraș blocat, în așteptarea sosirii președintelui rus Vladimir Putin.

 

Confruntat cu o slabă implicare reală a societății ruse în războiul din Ucraina, Vladimir Putin se folosește de orice prilej pentru a lega artificial agresiunea neprovocată asupra Ucrainei de Marele Război pentru Apărarea Patriei, denumirea folosită în Uniunea Sovietică pentru a desemna lupta de pe frontul de Răsărit, din cel De-al Doilea Război Mondial.

Momentul ”Stalingrad” este pentru sovietici cheia de boltă în privința discursului privind lupta de apărare împotriva Germaniei Naziste, iar Putin nu putea să rateze sărbătorirea a 80 de ani de la victoria URSS în Bătălia de la Stalingrat, considerată cea mai sângeroasă și mai mare bătălie din istoria omenirii, punct de la care trupele germane nu și-au mai putut reveni și au fost în permanentă defensivă.

Publicația rusă Meduza scrie că autoritățile din Volgograd se pregătesc pentru vizita președintelui Federației Ruse Vladimir Putin.

A fost interzisă intrarea camioanelor grele, în special cele care transportă mărfuri periculoase. În plus, „la cererea” veteranilor, zilele de 1 și 2 februarie au fost declarate zile libere pentru angajații instituțiilor bugetare din regiunea Volgograd.

Deși nu se cunoaște exact în ce zi va ajunge, Putin este așteptat să viziteze Volgograd în săptămâna 30 ianuarie - 5 februarie, aparent în onoarea sărbătoririi a 80 de ani de la victoria în Bătălia de la Stalingrad.

Totodată, secretarul de presă al președintelui Dmitro Peskov, la rândul său, a clarificat că Putin va veni la Volgograd pentru o zi.

Publicațiile de la Volgograd relatează că, în cadrul evenimentelor festive, la evenimente vor ajunge finanțatorul Wagner, Yevgeni Prigojin, dar și a șeful Ceceniei Ramzan Kadîrov.

Potrivit Meduza, ultima ocazie când Vladimir Putin a venit la Volgograd a fost în 2018 pentru evenimentele dedicate aniversării a 75 de ani de la victoria în Bătălia de la Stalingrad.

Înfrângerea de la Stalingrad a reprezentat pentru Germania Nazistă și pentru aliații săi un punct de cotitură în campania de pe Frontul de Răsărit.

Pentru sovietici, victoria de la Stalingrad a marcat începutul eliberării URSS.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel