Rusia se întărește la granița cu Finlanda: Putin pregătește "schimbări majore" pentru forţele armate în perioada 2023-2026

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem de război electronic în timpul operațiunilor ce au precedat invadarea Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Sistem de război electronic în timpul operațiunilor ce au precedat invadarea Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ordonat creșterea armatei ruse la 1,5 milioane de militari în următorii trei ani, precum și formarea unui nou corp de armată și a două districte militare în apropierea graniței cu Finlanda.

Pe lângă reformele administrative, Ministerul rus al Apărării a afirmat că va întări capabilităţile de luptă ale forţelor sale navale, aerospaţiale şi de rachete strategice, scriu Reuters și Agerpres.

"Doar prin întărirea componentelor structurale cheie ale Forţelor armate este posibil să garantăm securitatea militară a statului şi să apărăm noile entităţi şi facilităţile critice ale Federaţiei Ruse", a spus ministrul apărării, Serghei Şoigu.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a explicat că aceste schimbări au devenit necesare ca urmare a "războiului prin procură" desfăşurat în Ucraina de Occident, care trimite armament din ce în ce mai puternic în Ucraina pentru a o ajuta să reziste forţelor ruse.

În decembrie, Ministerul rus al Apărării, criticat în ţară pentru ineficienţa eforturilor sale de a prelua controlul asupra unor importante teritorii din Ucraina, s-a angajat să crească efectivele personalului militar la 1,5 milioane de oameni.

Odată cu creșterea dimensiunii armatei, se preconizează:

  • crearea a două noi structuri strategice inter-arme - districtele militare Moscova și Leningrad;

  • formarea unui corp de armată în Karelia;

  • transformarea a șapte brigăzi în divizii motorizate;

  • consolidarea componentei de luptă a Marinei, a Forțelor Aeriene și a Forțelor Aeriene Ruse.


Conducerea ministerului a suferit numeroase schimbări în cele 11 luni de la lansarea a ceea ce Moscova numeşte "operaţiune militară specială" şi în care forţele ruse au cucerit iniţial zone importante din sudul şi estul Ucrainei, pentru a înregistra însă ulterior o serie de înfrângeri şi retrageri dureroase, notează Reuters.

Săptămâna trecută, Serghei Şoigu l-a numit în fruntea campaniei din Ucraina pe generalul de armată Valeri Gherasimov, şeful Statului major general. Vineri, Ministerul apărării a afirmat că a preluat controlul la Soledar, mic oraş din regiunea ucraineană Doneţk cunoscut pentru minele sale de sare şi care era vizat de câteva săptămâni de forţele ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel