Mercenarii Wagner şi separatiştii din Donețk rămân fără autoritate. Armata rusă trebuie să-şi impună controlul asupra tuturor forțelor militare ruse din Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru

Vladimir Putin a permis conducerii Ministerului rus al Apărării să-și reafirme controlul asupra tuturor forțelor rusești din Ucraina, precizează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

,,Odată ce cea mai mare parte a celor 300.000 de rezerviști mobilizați au ajuns în Ucraina, Putin a început să permită Ministerului rus al Apărării să-și reafirme întâietatea asupra tuturor forțelor rusești", a precizat ISW.

Experții de la ISW au enumerat numărul de evenimente care indică faptul că Putin este posibil să concentreze toate forțele rusești sub controlul Ministerului rus al Apărării.

Puţin l-a numit pe Gerasimov comandant general al trupelor dislocate în Ucraina, pe 11 ianuarie, înlocuindu-l pe generalul Surovikin.

Ministerul rus al Apărării a început să integreze Corpul 1 și 2 al "RPD" și al "RPL" [autoproclamate și nerecunoscute "Republica Populară Donețk" și "Republica Populară Luhansk" - n.r.] în armata rusă și se pare că înlătură comandanții proxy, măsuri care generează reacții în cadrul comunităților ultranaționaliste din interiorul acestor două republici autoproclamate.

Ministerul rus al Apărării încearcă, de asemenea, să restricționeze furnizarea de muniţie către mercenarii Wagner și a oprit recrutarea de prizonieri de către Wagner în favoarea propriilor eforturi de recrutare de prizonieri.

Generalul Gerasimov a trecut armata de mercenari Wagner în plan secund în ceea ce priveşte responsabilitatea pentru cucerirea oraşului ucrainean Bakhmut. Astfel, unităţi militare convenționale ale armatei ruse au fost aduse în zonă, iar generalul Gerasimov a ordonat canalelor oficiale rusești să folosească un eufemism pentru forțele Wagner fără a folosi numele Wagner.

Toate aceste măsuri controversate fac parte din încercările grăbite ale Ministerului rus al Apărării de a descâlci și de a rezolva consecințele refuzului lui Putin de a ordona mobilizarea involuntară în mai 2022.

"Eforturile clare ale lui Putin de a pregăti poporul rus pentru un război prelungit și dureros sugerează că acesta și-a dat seama că doar Ministerul rus al Apărării poate susține efectiv forțele terestre de care are nevoie pentru a avea vreo speranță de a-și atinge ambițiile în Ucraina", a rezumat ISW.

Andrii Iusov, reprezentant al Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina, a dezvăluit că Vladimir Putin i-a ordonat lui Valeri Gerasimov, proaspăt numit comandant al forțelor de ocupație din Ucraina, să captureze Donbasul până în martie.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel